ŠARIĆ NIJE JEDINI KOJI ROBIJA OD KUĆE Evo ko sa njim deli istu sudbinu

Kao bomba u petak je odjeknulo da je Darko Šarić iz zatvorske ćelije, gde je bio više od sedam godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, prebačen u kućni pritvor uz nanogicu u vilu na Dedinju.

Šarić nije jedini koji robija od kuće, jer u ovom trenutku od VIP ličnosti istu sudbinu dele reditelj Miroslav Mika Aleksić, nadrilekarka Olgica Markanović, dok reper Stefan Đurić Rasta leži u kućnom zatvoru.

Podsetimo, Šarić je bio osuđen na 15 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud. Izjašnjavanjem okrivljenih, krajem novembra završen je javni deo sednice Apelacionog suda, na kojoj su razmatrane žalbe tužilaštva i odbrane, a u nejavnom delu, biće doneta odluka.

Video isečak

 

– Šarić je uhapšen 2014. godine i od tada se nalazi u pritvoru. Tokom ovih sedam godina bio sam je u ćeliji. Iako nije bio u klasičnoj samici, nikada nije imao cimera. Od prvog dana boravka u pritvoru, Šarić praktično osim stražara, advokata i porodice, koja mu je dolazila redovno u posete, nije sretao nikoga – podseća naš sagovornik:

Pročitajte još...  FALSIFIKOVALI VIZE U PASOŠIMA Uhapšena tri muškarca

– Šarić se od petka nalazi u kućnom pritvoru sa nanogicom, ali on trenutno nije jedini koji robija u ovim uslovima. Inače, kućni pritvor i zatvor u Srbiji se primenjuju od 2010. godine, a primetno je da je veliki broj poznatih koji su počinili krivična dela na ovaj način odslužio svoju kaznu.

– Kućni pritvor i kućni zatvor nisu isto. U prvom slučaju radi se o meri kojom se zamenjuje klasični pritvor i obezbeđuje prisustvo optuženog na suđenju, dok kućni zatvor predstavlja vid izvršenja kazne i ne može trajati duže od godinu dana. S druge strane, kućni pritvor može trajati do pravosnažnosti presude.

Nanogicu pored Šarića ima i reper Stefan Đurić Rasta. Njemu je u januaru ukinut pritvor u kojem je proveo skoro četiri meseca od hapšenja u oktobru prošle godine.

Pročitajte još...  PREMINUO TARIK KOJI JE UPUCAN U NOVOM PAZARU Pre 12 dana ranjen ispred hotela

Alo

 

– Rasta je sklopio sporazum s tužilaštvom o priznanju krivice za posedovanje narkotika, a kako je sud prihvatio ovu nagodbu, on je osuđen na godinu dana kućnog zatvora – podseća naš izvor i dodaje da je na izdržavanju ove kazne i Miroslav Mika Aleksić.

TANJUG

 

Aleksić, reditelj i učitelj glume, uhapšen je u januaru zbog optužbi glumice Milene Radulović, a nakon toga i njene koleginice Ive Ilinčić, ali i drugih devojaka polaznica njegovog dramskog studija, koje su ga prijavile za silovanje i polno uznemiravanje. Aleksić je sproveden u oktobru u kućni pritvor sa nanogicom.

I atraktivna nadrilekarka Olgica Markanović, deli istu sudbinu s ovim osuđenicima, a njoj se na teret stavlja da je estetskim zahtevima unakazila više žena od 14. oktobra posle tri meseca iz Centralnog zatvora prebačena je u kućni pritvor sa nanogicom. Bila je uhapšena 1. juna i više puta od suda je tražila da je puste u kućni pritvor, uz obećanje “da neće da beži, niti da se skriva”. Markanovićeva i njena saradnica, podsetimo, optužene su da su od 1. maja 2020. do 1. marta 2021. u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru “Tajas” u Beogradu neovlašćenom i nepravilnom upotrebom sredstva “plazma pen” prouzrokovale trajna oštećenja na licima žena.

Pročitajte još...  JEZIVO NASILJE U BORU Petukao čoveka pred detetom i pretio mu ubistvom

Foto: privatna arhiva

 

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!