Velika policijska akcija u Nišu: Uhapšene četiri osobe

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, dok će protiv jedne osobe biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog istog krivičnog dela.

Uhapšeni su N. R. (38), vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, M. K. (37) vlasnica poljoprivrednog gazdinstva, kao i LJ. R. (61) i M. R. (40) svi iz Niša, dok će protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni N. R. je u periodu od decembra 2019. do 25. decembra ove godine, lažno prikazao činjenice o gotovom novcu koji vodi, kako se sumnja, poreklo iz kriminalne delatnosti, tako što ga je integrisao u legalne tokove, otvorivši na svoje ime i ime M. K., kao i četrdesetogodišnjeg muškarca poljoprivredna gazdinstva. Takođe, otvorio je i račune u bankama na koje je položio gotov novac u iznosu od 19.320.000 dinara.

Pročitajte još...  Šok obrt u slučaju smrti muškarca (41) iz Kraljeva

LJ. R. se sumnjiči da je pomogla N.R. da prikrije nezakonito poreklo novca, tako što je sa njim sačinila lažni ugovor o poklonu u iznosu od 335.000 dolara, koji je on stavio na svoj privatni račun u banci, dok je on sa M. R. sačinio lažni ugovor o pozajmici od 170.000 dolara, koji je takođe stavio na svoj privatni račun.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najvise glasova
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Dejan Kostić
Dejan Kostić
1 godina pre

OK je vest ko vest, samo je strašno šta se sve radi protivno zakonu.

Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!