Tužilaštvo ima nove dokaze protiv kriminalne grupe Velje Nevolje!Dok su istražitelji prikupljali dokaze za, za sada šest, ubistava u Srbiji isplivali su i novi koji se tiču zločina van granica naše zemlje.

– Kontaktirali smo kolege iz drugih zemalja za ubistva za koja smo našli dokaze, a vezuju se za klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Jedna od zemalja je i Grčka i nadamo se da će oni uspeti da reše likvidaciju Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, o drugim zemljama kojima smo ustupili dokaze ne bih da govorimo jer su u fazi istrage. Dokaze smo prikupili višemesečnim radom, ali i u razgovoru sa osumnjičenima iz klana – kaže naš izvor iz istrage.

Foto: Alo.rs

 

Ubistvo u Atini

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sastao se u septembru sa predstavnicima grčke policije koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića (43).

Pročitajte još...  DEČAK (2) ISPAO IZ AUTA, TATU MU VADILI VATROGASCI! Troje poginulo u nesrećama u nekoliko dana, a sudbina srpske porodice u Grčkoj sve je potresla

– Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “skaju” iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” – dodaje naš izvor blizak slučaju.

Prema našim informacijama, Belivuk i Miljković su nakon dva ubistva u Atini dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko meseci kasnije, i to na Krfu. Tada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

Pročitajte još...  Tokom policijske potere nastradao policajac Miodrag Savić (27)

Mesar mrzeo Zvicera

– Preko aplikacije “skaj” Miljković ponovo u nekoliko navrata govori Belivuku protiv Zvicera. Žali se da im dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. S druge strane Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni “najverniji i najbolji vojnici” i da za sve zločine uvek moraju da organizuju “svoje ljude”, jer su “Crnogorci nesposobni”.

– U jednoj poruci, koju šalje Veljko Belivuk iz Crne Gore, saradnicima u Ritopeku, kaže: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce”.

Podsećanja radi, Dedović i Stamatović ubijeni su u nedelju, 19. januara 2020. godine oko 18.30 sati po podne u restoranu “Voskopula”. Četvorica muškaraca, maskirana kapuljačama i šalovima, ušli su u lokal i prišli stolu za kojim su sedela dvojica Crnogoraca sa ženama i decom. Naočigled gostiju i porodice, otvorili su vatru i izrešetali Dedovića i Stamatovića pred decom ubijenih, devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom. I Dedović i Stamatović podlegli su povredama, jedan na licu mesta, a drugi u bolnici. Uz to, metak je pogodio ženu Stamatovića u butinu, nakon čega je ona hospitalizovana.

Pročitajte još...  MAJKA PRONAŠLA MALIŠANA MRTVOG Potresni detalji pogibije deteta (3) kod Sjenice: Zaglavio se između stakla i okvira vrata

Alo

 

Izrešetani za pola minuta

Ubice su ispalile više od 20 hitaca u glave i grudi „škaljaraca“, a ceo napad je izvršen precizno i munjevito, jer je za manje od 30 sekundi sve bilo gotovo. Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip, koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobegle.

Dedović i Stamatović su u vreme ubistva bili u bekstvu, a iz straha od ubica iz suprotstavljenog „kavačkog klana“ promenili su lični izgled. Pustili su bradu, drastično su smršali i često menjali mesto prebivališta. Međutim, ubice su ih locirale u Atini tako što su im mesecima pratile žene i decu. Naime, Igorova i Stevanova supruga su za novogodišnje praznike krenule u Grčku i ubicama je bilo jasno da će se tamo naći sa muževima.

Pročitajte još...  "ON JE MLAD, ROBIJAĆE ČITAVOG ŽIVOTA" Majka osumnjičenog za ubistva u Knjaževcu ceo dan kuka i plače

Dokazi i za zločine u Crnoj Gori

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i Nebojša Jankovića saslušani su početkom decembra u Tužilaštvu za organizovani kriminal pred specijalnim državnim tužiocem Crne Gore Milivojem Katnićem i specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem zbog ubistava Damira Hodžića, Adisa Spahića i kidnapovanja Mila Radulovića zvanog Kapetan u Crnoj Gori.

Belivuk i Miljković negirali su sva dela, međutim, dokazi koje crnogorska policija poseduje, među kojima su fotografije i poruke zabeležene u kriptovanim telefonima osumnjičenih, ukazuju na to da zloglasni beogradski kriminalci imaju veze sa ubistvima Hodžića i Spahića i kidnapovanjem, a najverovatnije i ubistvom, Mileta Kapetana.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare