POČELO SUĐENJE LAŽNIM POLICAJCIMA Planirali ubistvo Vukotića, mahali lažnim pištoljima 

Lažnim policajcima Marku Drakuli i još trojici optuženih koji su se prvobitno teretili za pripremu ubistva cijanidom vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića počelo je suđenje pripremnim ročištem, ali samo zbog oružja koje je pronađeno kod njih.

Četvorica optuženih negirala su krivicu, saznaje Alo!

Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski, Nikola Jovanović i Nemanja Milutinović terete se za nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovanje policijske opreme koja je kod njih pronađena prilikom hapšenja u decembru 2019. godine.

Vojislav Babić, advokat Marka Drakule, nakon ročišta je izjavio da je Tužilaštvo nezakonito postupalo.

Oni se terete za nedozvoljeno nošenje oružja, a u pitanju je konvertibilno oružje. Dve godine su nezakonito u pritvoru – rekao je Babić.

Pročitajte još...  UDARIO ŽENU U GLAVU, KADA JE KRENULA DA SE PAKUJE, VUKAO JE ZA KOSU PRED MALOLETNIM SINOM Hapšenje u Beogradu

Prema zakonu o oružju i municiji, konvertibilno oružje izgledom podseća na vatreno oružje, a s obzirom na konstrukciju i materijal, može se prepraviti tako da ispaljuje bojevu municiju. Konvertibilnim oružjem smatraju se gasno, startno i signalno oružje.

Podsetimo, optuženi su se nakon hapšenja teretili za pripremu ubistva Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, ali je Viši sud u Beogradu krajem oktobra odbio ovu optužbu. Prilikom hapšenja kod njih je pronađeno oružje, lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi, ukradena policijska značka i cijanid.

 

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare