Odavao informacije sa oznakom „poveljivo“Policajcu se sudilo da je u prostorijama policijske ispostave u Futogu neovlaćeno pribavio podatke koji predstavljaju tajne informacije s oznakom „poverljivo“ na taj način što je činio provere ličnih podataka N. T. koji je u tom trenutku bio u inostranstvu.

Tokom postupka optuženi policajac je tvrdi da nije kriv, a u završnim rečima tužilaštvo je ostalo pri optužnici, smatrajući da je delo dokazano i napomenulo da je osoba za koju je dao podatke optuženi bila van zemlje, dok je advokat okrivljenog policajca naglasio da su pojedini policijci svedočili da poseduju beležnice u koje su unosili podatke o njima bezbednosno interesantnim licima. Iz tih iskaza, kako tvrdi advokat, postoji mogućnost da su ponekad tražili podatke o službeno zanimljivim osobama, koje su se u tom momentu mogle nalaziti i u inostranstvu.

Pročitajte još...  Komšije iznele jezive podatke o njima (FOTO/VIDEO)

Advokat okrivljenog policaca je istakao i da njegov klijent nema mrlju u životu i karijeri, da nikada nije osuđivan i da mu je ovaj postupak ugrozio zdravlje.

Podsetimo, okrivljenom se pripisuje da je 10. septembra 2021. godine pristupio podacima koji su po obaveznim instrukcijama i pravilima u korišćenju informacionog sistema MUP-a označeni stepenom tajnosti „poverljivo“, čime je okrivljeni, prema optužnom aktu, izvršio krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare