MONSTRUOZNI HRVATSKI UBICA UHAPŠEN U POŽAREVCU! Hrvati traže hitno izručenje, a evo kod koga se skrivao



Nikolić je osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo iz koristoljublja. Ubio je Gojka Vujčića, poznatog makarskog zelenaša, 2005. godine.

Pravosnažno osuđeni ubica, koji se godinama nalazio na listi najtraženih begunaca Evropola, uhapšen je u avgustu u Požarevcu u Srbiji i to na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana još u julu 2011. godine.

Nikolić se trenutno nalazi u istražnom ekstradicijskom pritvoru. U toku je postupak pred spskim sudom nakon koga bi pravosnažno osuđeni ubica trebalo da bude izručen Hrvatskoj.

Tri puta pucali u zelenaša

Vujčić, poznati poslovni čovek, ubijen je 21. novembra 2005. godine u Podgori hicima iz vatrenog oružja i potom bačen sa litice na plažu. Prema pravosnažnoj presudi, koju je izrekao Županijski sud u Splitu, ubistvo je organizovao Nikolić sa još nekoliko nikada identifikovanih osoba.

Nikolić je prema presudi uzeo kamataru najmanje 2.000 evra, a pola je dao saučesnicima. Na telu kamatara pronađene su tri prostrelne rane, dve na glavi, a jedna na prsima. Utvrđeno je i da je Vujčić u trenutku pada s litice još bio živ, a oružje kojim je ubijen nikada nije pronađeno.

Za presudu je bio ključan iskaz Mate Lalića koji je dao pištolj Nikoliću. Lalić je pravosudnim organima tvrdio da je Nikoliću navedeni pištolj dao zbog dugova, ali kada je prikupio novac i tražio pištolj nazad, rekao mu je kako ga je navodno izgubio.

Pobegao kod oca

Nikolić je kasnije policiji rekao da je pištolj dao Zlatanu Filipović koji je bio jedan od optuženih. Postupak protiv Filipovića je ipak obustavljen nakon što je priložio potvrdu beogradskog suda kako je na dan ubistva bio zauzet parnicom za starateljstvo nad sinom.

Pročitajte još...  Oglasio se tata male Danke (2)

Nikolić je u pritvoru proveo četiri i po godine nakon čega je po sili zakona pušten jer postupak još nije bio pravomoćno okončan. Presudu je dočekao na slobodi što mu je omogućilo da nestane i izbegne izdržavanje kazne.

Već se tada nagađalo da je pobegao preko granice u Banju Koviljaču u Srbiji odakle je poreklom njegov otac. Nikolićev otac je svojevremeno tvrdio da mu je sin nakon puštanja iz pritvora izvadio nove isprave.

BONUS VIDEO

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare