STRUČNJAK ZA FINANSIJE OTKRIVA: Ove TRI novogodišnje odluke vam ZAGARANTOVANO donose FINANSIJSKU stabilnost, smislite ih na vreme 

Mnogi ljudi u svoje novogodišnje odluke uključuju one koje se tiču finansija, a stručnjaci tvrde da bi one morale da budu jednostavne, jasne i realistične kako biste bili sigurni da ćete ih se pridržavati.

Stručnjak za finansije Vanesa Stojkov je otkrila koje će vam tri novogodišnje odluke pomoći da tokom iduće godine imate više novca.

1. Velike troškove planirajte unapred

Jedna od najvažnijih stvari koje morate da odredite na početku godine je na koje ćete stvari potrošiti najviše novca. Bez obzira na to kupujete li stan ili planirate putovanje, postavljanje cilja pomoći će vam da odredite kako raspolagati budžetom i koliko morate da uštedite na nedeljnoj ili mesečnoj bazi.

To će vas takođe podstaći da se veselite svom cilju i olakšati vam da izbegnete manje troškove (poput kupovanja odeće ili naručivanja hrane) koji se brzo nakupe u veću cifru – otkrila je Vanesa.

Pročitajte još...  U tabeli pronađite godinu rođenja i saznajte sudbinu

Zapišite svoje finansijske ciljeve za 2022. i redovno proveravajte svoju listu kako biste bili svesni ostvaruju li se oni prema planu.

2. Razgovarajte o svojim ciljevima

Ovo funkcioniše na isti način kao što ljudima koji su na dijeti pomaže razgovor s prijateljima o promenama u ishrani.

– Ako svojim prijateljima i porodici otkrijete da želite da uštedite određenu svotu novca za neki trošak, ne samo da ćete u njihovim očima delovati odgovorno već će im to objasniti zašto ne možete da učestvujete u nekim zajedničkim aktivnostima – kaže Vanesa.

Porazgovarajte s prijateljima i smislite načine na koje možete da provedete zajedničko vreme bez izlazaka u klubove ili restorane.

Pročitajte još...  Najtačniji slovenski horoskop za jun mesec

3. Podsećajte se što češće zašto želite promenu

Fokusirajte se na razlog zbog kojeg želite promenu pre nego na samu cifru koju želite da uštedite.

Upitajte se šta time želite da postignete radije nego da mislite na to da vam treba određena količina novca“, kaže Vanesa.

Na primer, ako ste ove godine odlučili da uštedite 1.500 evra, fokusirajte se na ono što nameravate da uradite s tim novcem. Jednom kad imate jasan cilj, biće vam mnogo lakše da počnete sa štednjom.


Psiholog otkriva zašto je LJUBAV "SLEPA": Zbog ovog detalja se zaljubljujemo u POGREŠNE ljude

Pročitajte još...  Mars u Biku donosi novac


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare