LEGIJA NASTAVLJA SA PROTESTOM: Ići će do kraja, i do smrti ako treba!

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) demantovala je tvrdnje Milorada Ulemeka Legije (53), osuđenog na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, da su mu u požarevačkom zatvoru uskraćena prava.

Zbog ovakvih tvrdnji Ulemek je, prema rečima njegovog advokata, stupio u štrajk glađu.

Iz Uprave su istakli da Ulemek, kao osuđenik koji se posebno dobro vlada, ima proširena prava u pogledu poseta, telefoniranja i boravka izvan ćelije.

– Njemu je dozvoljeno da se viđa češće sa članovima porodice, već nekoliko godina dozvoljeno mu je da telefonira četiri puta mesečno – kažu u UIKS, dodajući da su osuđenici u “Alkatrazu” dobili mogućnost da komuniciraju sa svojim porodicama putem Skajpa i Vibera.

Kako su naveli, Ulemek nije u samoizolaciji, već mu je godinama unazad omogućeno da boravi tri puta dnevno van sobe. Konkretno, po dva sata napolju, dva sata u teretani i dva sata tokom društveno-sportskih aktivnosti.

Pročitajte još...  DVA SUDARA NA AUTO-PUTU Smrskani automobili, povređena jedna osoba!

Kako Objektiv saznaje, Legija je i juče nastavio sa protestom.

– On će da ide do kraja! Ako treba i do smrti. Kao bivši legionar i vojnik koji je prošao ratišta, ima dobru kondiciju i može mnogo toga da izdrži. A kada on nešto odluči, niko na njega ne može da utiče. Ne želi ljubavnu sobu, već prostoriju gde će da viđa četiri ćerke, posinka i suprugu Aleksandru. Staklo u sobi je razbijeno, ali u tu prostoriju ne mogu doći svi u isto vreme jer je tesna – navodi izvor Objektiva.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x