Imaju neverovatnu moć: Otkrijte koji je kristal idealan za vas na osnovu horoskopskog znaka



Još su stari Egipćani, Kinezi i Rimljani koristili kristale u svakodnevnom životu i verovali u njihovu moć. Takođe, brojne domorodačke kulture širom sveta negovale su svoja verovanja u magiju kristala.

Danas, u modernoj kulturi, kristali ne samo što imaju isceljujuće moći, nego su i jako lep komad kućne dekoracije. Kristal u domu daje posebnu energiju i šmek celom prostoru, baš kao da imate neko umetničko delo.

Osim toga, kristale možete uvek nositi uz sebe kao komad nakita, ali i u svom džepu ili novčaniku za dodatni priliv energije. Nastavite da čitate i saznajte koji su idealni kristali prema horoskopskom znaku u kom ste rođeni.

Ovan – Karneol, Jaspis, Dijamant

Pročitajte još...  Dnevni horoskop za subotu, 13. april: Bikovima retrogradni Merkur mrsi konce, Ribe, ne verujte svemu što čujete

Ovnovi su jako snažne ličnosti, ali čak i one mogu ponekad da sumnjaju u sebe i da im samopouzdanje osetno padne.

Zbog toga kristali poput Karneola pomažu za brzo vraćanje hrabrosti i vere u sebe, ali na vrlo suptilan način koji bi sprečio bilo kakve eksplozivne reakcije.

Osim njega, Ovnovima se preporučuju Karneol i Dijamant.

Savet plus: Stavite kristal pored ulaznih vrata u svom domu da bi vas stalno podsećao kada izlazite od kuće da je samopouzdanje uvek uz vas.

Bik: Smaragd, Topaz, Turmalin

Bik je stalno u trci sa vremenom jer želi da zaradi dovoljno za sve svoje snove i hirove. Zato je Smaragd tu da ga podseti da je potrebno da izdvoji neko vreme u svom životu za ljubav i mir.

Pročitajte još...  Nedeljni horoskop: Ovnu povratak stare ljubavi, Jarcu promena donosi veliki uspeh

Takođe, ovaj kristal odagnava svu negativnu energiju koja se nakuplja u Biku tokom dana i ponovo ga spaja sa njegovim horoskopskim elementom, Zemljom. Ne zaboravimo ni Topaz i Turmalin koji su blagotvorni za Bika.

Savet plus: Stavite kristal u kuhinju da bi svako vaše jelo koje pripremite bilo ispunjeno sa ljubavlju i zahvalnošću.

Blizanac: Ahat, Labradorit, Rozenkvarc

Blizanci su pričljivi, veseli i jako opušteni. Ovaj znak takođe ima sklonost ka promeni raspoloženja kao i ispoljavanju višestrukih oblika ličnosti.

Labradorit je idealan kristal prema horoskopskom znaku za Blizance jer im pomaže da se uzemlje i spoje sve svoje ličnosti i raspoloženja u jedno. Osim njega, Blizancima se preporučuju i Ahat, kao i Rozenkvarc.

Pročitajte još...  NOVČANI HOROSKOP ZA MAJ 2024. Bik će napuniti džepove, Škorpiji iznenadni troškovi kvare plan, a Lava Saturn privremeno blokira

Savet plus: Stavite kristal na stočić u dnevnoj sobi da biste balansirali energiju oko sebe i uneli energiju prirode u svoj dom.

Rak – Rubin, Jaspis, Mesečev kamen

Rak jako voli da pazi na druge i da im udovoljava, te zato neretko zaborave na sebe. Jaspis može da pomogne Raku da izađe iz svoje ljušture i podseti ga da se svakodnevno na par minuta posveti samo sebi.

Odlični kristali za Raka su i Rubin, kao i Mesečev kamen.

Savet plus: Stavite Jaspis u kupatilo pored proizvoda za negu ili šminke da bi vas podsetio da je potrebno da udovoljavate sebi i negujete se.

Pročitajte još...  Nije lepo lagati: Ovih 6 znakova ne treba držati za reč, majstori su manipulacije

Lav: Tigrovo oko, Peridot, Ćilibar

Lavovi smatraju da ne postoji ni jedan izazov koji oni, tako kreativni i uzvišeni, ne bi mogli da reše. Za njih ne postoji ni jedan problem koji je prevelik zalogaj.

Zato je idealan kristal prema horoskopskom znaku za Lavove Tigrovo oko, jer im pomaže da spoje svoju energiju sa Sunčevom i manje dramatizuju oko stvari koje im se dešavaju.

Osim njega, za Lavove se preporučuje i Peridot, kao i Ćilibar.

Savet plus: Stavite Tigrovo oko na svoj radni sto da biste podstakli svoje samopouzdanje i performanse na radnom mestu.

Devica – Apofilit, Safir, Lapis lazuli

Pročitajte još...  Dnevni horoskop za petak, 12. april: Bik lebdi na oblaku ljubavi, Lavu nestabilno na poslu, a jedan znak ne sme da donosi važne odluke

Device uživaju u učenju i širenju svog znanja o mnogim stvarim, a Apofilit je tu da im pomogne da povežu svoju mudrost sa prirodom.

Ovaj zeleni kristal osim toga vraća nas prirodi i našoj suštini, to jest onome što mi zaista jesmo. Osim njega, Devici odgovaraju Safir i Lapis lazuli.

Savet plus: Stavite kristal po izboru pored sobne biljke ili vaze sa cvećem da biste podigli energiju prirode i života u svom domu.

Vaga – Sodalit, Opal, Akvamarin

Vaga ima prirodne diplomatske i mirnodopske sposobnosti, međutim često umeju da budu jako neodlučni.

Kristali zato Vagama mogu da pomognu da ih vode ka dobrim odlukama, kao i da im pomognu da komuniciraju mudrije i čvršće sa drugima.

Pročitajte još...  Šta ako u imenu imate dva ista slova? Numerolozi tvrde da ovo otkriva vašu sudbinu i karakter

Idealni kristal za horoskopski znak Vage je Opal, ali se preporučuju i Sodalit i Akvamarin između ostalih.

Savet plus: Stavite kristal na trpezarijski sto da stvorite harmoničnu atmosferu u vašem domu.

Škorpija – Citrin, Malahit, Topaz

Škorpije sanjaju velike snove i imaju neobjašnjivu moć podsvesti kojom svoje snove pretvaraju u realnost.

Iskoristite moć Citrina da ne samo privučete obilje u sferu života u kojoj vam je potrebno, nego i da umirite svoju ogromnu energiju i sa mirom se fokusirate.

Za Škorpije, idealni kristali prema horoskopskom znaku su i Malahit i Topaz.

Savet plus: Stavite Citrin u hodnik, radni sto na poslu ili pored kuhinjskog prozora da skupite svu negativnu energiju.

Pročitajte još...  Flert im je u krvi: Ova 4 znaka su najveći zavodnici i svesni su toga

Strelac: Ahat, Tirkiz, Žad

Za Strelčeve koji su prirodni avanturisti, Ahat može pomoći da održavaju tu radoznalost da konstantno tinja u njima.

Ovaj kristal ima posebnu vezu sa energijom planete Zemlje, te stoga pomaže ovom znaku da se oseća uvek slobodno i željno otkrivanja novih stvari.

Osim Ahata, Strelčevima odgovaraju Tirkiz i Žad.

Savet plus: Stavite kristal na policu sa knjigama da izvučete avanturističku stranu iz sebe i inspirišete se za neko novo putovanje.

Jarac – Granat, Obsidijan, Oniks

Jarčevi su jako ambiciozni ljudi i zaista im ne treba niko da ih dodatno podstiče na rad – oni to imaju prirodno u sebi!

Pročitajte još...  Dnevni horoskop za utorak, 16. april: Blizancima se život iznenada komplikuje, a ovaj znak čeka ljubavni brodolom

Ali, u momentima kada osećaju kako je sav njihov trud uzaludan ili kada prosto ne dostižu rezultate kakve žele, Granat je tu da im pomogne da odagna anksioznost i stimuliše nalet dobre energije.

Osim toga, Jarčevima odgovaraju i Obsidijan i Oniks.

Savet plus: Stavite komad Granata na mesto gde trenirate, učite ili radite da biste se napunili energijom.

Vodolija – Ametist, Lepidolit, Amazonit

Vodolije su rođeni vizionari koji uvek vide pozitivnu stranu problema i trude se da nađu najbezbolnije rešenje. Zbog toga što su toliko puni inovacije, neretko im je glava negde daleko u oblacima.

Stoga im je potreban kristal koji će da spoji njihovo telo i um i dovede ih u savršeni balans. Zato se Vodolijama preporučuju Ametist, Lepidolit i Amazonit koji će im dati unutrašnju snagu i mir.

Pročitajte još...  Doživeće neočekivan finansijski uspeh: Ova 4 znaka obogatiće se početkom maja

Savet plus: Stavite jedan kristal u spavaću sobu i osetite kako blagotvorno deluje na vaš tok misli i intuiciju. Ovaj položaj kristala podstaknuće optimizam i pragmatičnost u vama dok sanjate i smišljate neke nove ideje.

Ribe – Akvamarin, Roze kvarc, Kalcit

Ribe su sanjari i jako mistične osobe koje imaju prirodnu sklonost ka tome da budu iscelitelji. Njima je potreban kristal koji emituje energiju sličnu njihovoj, dakle vrlo nežan, suptilan i opuštajuć.

Stoga su idealni kristali za horoskopski znak Ribe Akvamarin, Roze kvarc i Kalcit.

Savet plus: Napravite prijatnu kupku i u kadu stavite kristal po svom izboru. Osetićete kako dolazite u savršeni balans sa svojom vodenom energijom.

Pročitajte još...  Doživeće neočekivan finansijski uspeh: Ova 4 znaka obogatiće se početkom maja

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare