VELIKA ČAST ZA SRBIJU Prestižni svetski časopis proglasio našu zemlju za jednu od najboljih destinacija za odmor



Luksuzni svetski časopis o putovanjima i životnom stilu CN Traveler, svrstao je Srbiju na drugo mesto od 22 top svetske destinacije.

Ovogodišnja lista najboljih mesta za odmor pravljena je na osnovu kvaliteta turističke ponude, u koju se ubrajaju kvalitet hrane i pića, mesta za uživanje na otvorenom, istorijski lokaliteti za izlete i uzbudljive avanture.

Srbija se na ovoj prestižnoj listi našla na drugom mestu, odmah iza Birmingema, što za našu zemlju predtsavlja ogormnu čast. Kad su reči hvale u pitanju, prestižni časopis nije štedeo reči!

Beograd je stekao reputaciju vrhunske kulinarske destinacije, a Mišelinov vodič će uskoro dodeliti zvezde gradu, slaveći njegovu tradicionalnu kuhinju. Izvanredni restorani uključuju Langouste, koji vodi kuvar Gijom Iskandar, čiji je rad u pariskom Garansu doneo ovom mestu Mišelinovu zvezdu. A raskošni Salon 1905 služi degustacijski meni sa ekskluzivnim srpskim vinima, ali i domaće tartufe, sireve i specijalitete za koje se može reći da su najbolji u Evropi.

Pročitajte još...  NAJBOLJI ĐAK U POSLEDNJIH 100 GODINA Mehmed (14) je genije iz Tutina, pobeđuje na svim takmičenjima

– Glavni grad, bogat noćnim životom, se često poredi sa Berlinom '90-ih, ali dašak luksuza dodatno dobija otvaranjem Sent Regisa. Hotel će biti smešten u okviru tornja od 42 sprata koji će biti najviši neboder na Balkanu van Istanbula i biće usidren u novu urbanu četvrt „Belgrade Waterfront“, skup blistavih nebodera i zelenih površina, vrednu 3 milijarde dolara – stoji u opisu razloga za dolazak u posetu našoj lepoj zemlji.

Prestižni časopis nije preskočio u pohvalama ni Novi Sad,  za koji kažu: „proglašen je za jednu od tri evropske prestonice kulture za 2022. godinu, što predstavlja jedan od prvih gradova van EU u toj kategoriji“.

– Progresivni centar muzike, umetnosti i književnosti smešten duž reke Dunav, Novi Sad je na listi za obaveznu posetu. Dvorac iz 1890-ih je pretvoren u galeriju savremene umetnosti i prostor za performanse koji će biti domaćini događaja i izložbi tokom cele godine – stoji u opisu srpske Atine u magazinu CN Traveler.

Pročitajte još...  U NAJMANJU CRKVU U SRBIJI MOŽE DA STANE SAMO DVOJE LJUDI Velika svetinja posvećena je Iliji Gromovniku, do nje mogu da stignu samo najhrabriji

Iza Srbije se na listi nalaze Norveška, Kanada, Španija, Južna Karolina, Istanbul, London, Meksiko, Čile i brojne druge poznate svetske destinacije.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare