Tope se u ustima: Punjene ćufte u belom sosu



Sastojci

Za ćufte:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 2 kriške starog hleba
  • 0,5 dl mleka
  • 2 jajeta
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g kačkavalja
  • po potrebi so
  • po potrebi suvi biljni začin
  • po potrebi biber

Za sos:

  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 1 glavica belog luka
  • po potrebi so
  • 500 ml pavlake za kuvanje

Za prilog:

Priprema

Hleb prelijemo sa mlekom da omekša, pomešamo meso sa začinima usitnjenim crnim lukom i jajima, dodamo hleb i gnječeći sastavimo smesu. Kačkavalj sečemo na kockice od mesa pravimo loptice i u sredinu stavimo po kockicu kačkavalja i formiramo ćuftice i uvaljamo u brašno pre prženja.

Pročitajte još...  VRSTE FRANCUSKIH SIREVA Rokfor je kralj među njima a Banon se pravi od kozijeg mleka

Pržimo u dubokom ulju da porumeni sa jedne zatim i sa druge strane.

U ulje u koje, se pržile ćufte dodamo brašno i sitno seckani beli luk malo propržimo uz mešanje da se lepo sjedini.

Nalijemo sa vodom u koje se kuvala testenina zatim dodamo i pavlaku za kuvanje uz mešanje sačekamo da proključa, a zatim dodamo u sos i ćufte i ostavimo da se krčka 1-2 minuta.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare