NOVI SUKOB NA POMOLU? Turska udarila na Rusiju i Ameriku: Oni su odgovorni

 

Čavušoglu je govorio na konferenciji za novinare u Ankari nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve.

Na novinarsko pitanje o organizaciji nove vojne operacije u Siriji, Čavušoglu je podsetio na nedavne napade na turske snage sigurnosti u Siriji i na napade na Tursku sa severa Sirije.

– Nakon što smo započeli operaciju ‘Štit Eufrata’, postigli smo dogovor sa SAD i Rusijom oko naših drugih operacija u severoistočnom delu Sirije. Obe zemlje trebale su udaljiti teroriste na ovom području najmanje 30 kilometara južno – rekao je Čavušoglu. 

Napominjući da je Rusija trebala ukloniti teroriste u Tal Rifatu i Manbidžu, Čavušolu je kazao da “ta obećanja nisu ispunjena”.

– Rusija i SAD takođe su odgovorni za napade terorista Radničke partije Kurdistana i kurdskih vojnih snaga (Narodne zaštitne jedinice) na Tursku i njene snage jer nisu ispunili obećanja. S obzirom na to da nisu održali reč, budući da su ti teroristi još ovde i pojačali su napade, moramo učiniti ono što je potrebno. Turska će učiniti sve što je potrebno za eliminaciju terorista na severu Sirije – zaključio je on.

 


⬇️
⬇️
⬇️
Saznajte pre svih NAJNOVIJA dešavanja na Planeti – postani deo Lajk.rs zajednice klikom na link ➡ www.facebook.com/LajkPlaneta ✅

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x