VARALI PO DALMACIJI Državljani Severne Makedonije mesecima vršili prevare u više hrvatskih gradova

Njih dvojica su tokom avgusta i septembra, na području Splita, Trogira i Primoštena počinili pet krivičnih dela prevare.

Prilazili su starijim osoba, praveći se da se ne poznaju i da im treba pomoć prilikom prevođenja, objašnjavaju u policiji, prenosi Hina.

Nakon ostvarivanja prvoga kontakta s oštećenim, jedan od njih bi prikazujući trenutnu tešku životnu situaciju ponudio lažni zlatni sat oštećenima na prodaju po nižoj ceni od cene za koju bi spomenuti par prevaranata govorio da vredi, jer su im potrebne novčanice s potvrdom iz banke iako kod sebe imaju novac, ali za koji nemaju potvrdu iz banke.

“Kada bi oštećeni doneli novac i predali ga, pomenuti bi oštećenima, zbog stvaranja osećaja sigurnosti prikazivali kako u torbicu stavljaju koverat sa svojim novcem za koji nemaju potvrdu iz banke, a koji bi, dok oštećeni ne gledaju, zamenili drugim kovertom bez novca pa bi torbicu potom zaključali i predavali oštećenima. U ruci bi im ostavili lažni zlatni sat”, kaže Jerko Kurevija iz splitske policije.

Dodao je da su dvojica Makedonaca počinili tešku krađu kada su na području Dubrovnika, prilikom prevare, oštećenom koji je posumnjao u istinitost njihove priče, istrgnuli novčani iznos i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Tokom kriminalističkog istraživanja pretraženo je privatno vozilo i stan na području Omiša kojeg je koristio osumnjičeni tandem i tom je prilikom pronađen veći novčani iznos i više lažnih zlatnih satova.


⬇️
⬇️
⬇️
Saznajte pre svih NAJNOVIJA dešavanja u Regionu – postani deo Lajk.rs zajednice klikom na link ➡ www.facebook.com/LajkRegion ✅

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x