VATIKAN NA STAKLENIM NOGAMA Nemački nadbiskup moraće na “spiritualni tajmaut”

Velki se suočio sa kritikama zbog načina na koji se odnosio prema navodima o seksualnom zlostavljanju dece, konkretno, zbog toga što je odlagao izveštaje o zlodelima sveštenika, a za šta je nalazio izgovore u nedostatku metodologije, preneo je Rojters.

Jasno je da Velkiju treba vreme da “razmisli, da se obnovi i pomiri”, saopštio je Vatikan nakon razgovora pape Franje i Velkija o krizi koja je uzdrmala Rimokatoličku crkvu u Nemačkoj, dodaje britanska novinska agencija.

“Ovo je dovelo dotle da je papa udovoljio želji Rajnera Marije Velkija da uzme spiritualni tajmaut”, naveli su iz Vatikana.

Papa je u maju poslao dvojicu visokih biskupa da istraže način na koji se nadbiskup Velki iz Kelna odnosio prema optužbama za seksualno zlostavljanje u najvećoj nemačkoj nadbiskupiji.

Vatikan je naveo da nema dokaza da je Velki prekršio zakon u vezi sa slučajevima seksualnog zlostavljanja.

“Bez obzira na to, počinio je velike greške u načinu na koji se nosio sa ovim pitanjem, pre svega, u oblasti komunikacije. To je doprinelo većoj krizi u samopouzdanju, što je uzdrmalo mnoge vernike”, naglasili su iz Vatikana.

Velki je saopštenjem zahvalio papi, konstatujući da prethodnih meseci nije izgubljeno poverenje.

 


⬇️
⬇️
⬇️
Saznajte pre svih NAJNOVIJA dešavanja na Planetu – postani deo Lajk.rs zajednice klikom na link ➡ www.facebook.com/LajkPlaneta ✅

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x