Ručak spreman za pola sata: Lažne lazanje

Sastojci i priprema:

 500 gr. testenine po izboru

 čaša vode

so

Za crveni sos:

 400 gr. mlevenog mesa

 200 ml. kuvanog paradajza

 100 ml. ulja

 1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

 2 kašičice suvog začina

 2 kašičice mlevene paprike

 1 kašičica origana

 malo bibera

100 ml. kečapa

Za beli sos:

 200 ml. mleka

 1 kašika brašna

 oko 4 kašike ulja

350 gr. kačkavalja (može bilo koji)

 pola kašičice soli

 malo bibera

Uključite rernu na 230 stepeni, podmažite vatrostalnu posudu i u nju stavite rezance, prelijte vodom i posolite. Malo promešajte i stavite u vruču rernu na nekih 10 minuta čisto da rezanci malo omekšaju.

Za to vreme pripremajte crveni i beli sos.

Sitno iseckan luk izdinstajte na ulju, dodajte mleveno meso, začine, kuvani paradajz, beli luk.

Krčkajte oko 10 minuta. Za to vreme u drugi tiganj zagrejte ulje i ispržite brašno, nalijte mleko i na tihoj temperaturi kuvajte oko 2 minute. Posolite, pobiberite pa sklonite sa šporeta. U vrelo dodajte izgrendan kačkavalj.

zvadite polukuvane rezance iz rerne, prelijte crvenim sosom, promešajte, poravnajte pa odgore prekrijte belim sosom. Pospite origanom, poklopite i vratite u rernu na nekih 15 minuta da se zapeče.

Pred kraj je dobro otklopiti posudu da bi se odgore fino zarumenilo.

 

⬇️
⬇️
⬇️
Saznajte pre svih NAJNOVIJE recepte – postani deo Lajk.rs zajednice klikom na link ➡ www.facebook.com/LajkRecepti ✅

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x