Skrivao se među radnicima! Kod sebe imao 6.000 evra i lažne dokumente

Foto: Printscreen Youtube

Španska policija u saradnji sa italijanskim kolegama uhapsila je Domenika Paviglianitija jednog od vodećih članova italijanske mafijaške porodice ‘Ndrangheta”, koja kontroliše većinu trgovine kokainom u Evropi.

Paviglianiti je uhapšen u radničkoj četvrti Madrida u zajedničkoj akciji policija Italije i Španije. Prilikom hapšenja kod sebe je imao lažne portugalske dokumente, 6.000 evra gotovine i šest mobilnih telefona, saopštila je španska policija.

Kako je policija navela Paviglianiti je bio jedan od glavnih vođa mafijaških operacija na severu Italije i u Južnoj Americi. Italijanski mediji su ga prozvali “šef svih šefova”, pre svega zbog njegove ulogeu zločinima koje je izveo u 1980-tim i 1990-tim godinama, prošlog veka. Između ostalog osumnjičen je za više ubistava i šverca narkotika.

Inače kako javljaju mediji ovo mu nije prvo hapšenje u Španiji. On je inače prvi put uhapšen 1996. tri godine kasnije izručen je Italiji, gde je bio osuđen na doživotni zatvor. Međutim, njegovi advokati su uspeli da Španija prilikom izručenja ne uvaži odluku o doživotnom zatvorum zbog čega mu je kazna skraćena na 20 godina zatvora. On je 2019. izašao na slobodu, a onda je italijanski Viši sud odlučio da je u pitanju greška i da se mora Paviglianiti vratiti u zatvor.

Međutim, za njim se od tad gubi svaki trag sve dok nije uhapšen u radničoj četvrti Madrida.

Kurir.rs/24ur

Kurir

Leave a Comment