„Kamenko Kuč“ odao tajne škaljarskog klana



Foto: Youtube prtscr / Duklja Zeta Crna Gora

Svedok-saradnik u postupku protiv optuženih za planiranje likvidacije vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana, kao i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otkrio je crnogorskim istražiteljima da je organizator tih zločina Janko Vukadinović planirao bekstvo iz zatvora Spuž!

Nabavili vozila

Kako prenosi Dan, u svom iskazu svedok-saradnik kodnog imena Kamenko Kuč naveo je da je, kao i plan za likvidaciju, organizaciju bekstva osmislio Vukadinović, a da je s njim bilo planirano da pobegnu i V. L. i M. M.

foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Privatna Arhiva

– Izjavio je da mu je Janko rekao da su oni dali 1.000 evra komandiru u zatvoru da bi im uneo konopce i kuke koji će im poslužiti za beg. Prema tom planu, ova dvojica je trebalo da za vreme šetnje pobegnu kroz žicu koju bi presekao saradnik. Bila su im potrebna i dva motora, koja bi bila parkirana pored trafike u blizini Spuža – prenosi Dan.

Međutim, pošto su u to vreme počele kiše, navodno su promenili plan i kupili „golf“. Za detaljno planiranje, prema njegovim rečima, koristili su kripotovane telefone.

Završio u samici

On je objasnio da je Vukadinović u to vreme već uveliko bio iza rešetaka, a da je njegovo bekstvo trebalo da se realizuje oko Nove godine. – Međutim, sve je palo u vodu jer je Vukadinović završio u samici – navodi se, kako prenosi Dan, u dokumentu iz istrage.

(Kurir.rs/ E. K./foto Printscreen, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Privatna arhiva)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare