fbpx
27.3 C
Belgrade
Saturday, July 31, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiMINISTARSTVO ZA RAD O SLUČAJU U DOMU ZA STARE NA PETROVARADINU: Pokrajinska...

MINISTARSTVO ZA RAD O SLUČAJU U DOMU ZA STARE NA PETROVARADINU: Pokrajinska inspekcija preduzima mere

Povodom smrti V. P (80) u domu za stare “Betanija” na Petrovaradinu u decembu 2019. godine ćerka Biljana Popović tvrdi da su njenu majku u tom domu predozirali sedativima te je umrla nakon samo dva dana boravka u domu.

Ona je za Kurir rekla da se tada obratila Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, ali, kako ona navodi, odgovore na dopise nije dobila.

Međutim, iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekli su za Kurir da Ministarstvo u navedenom periodu nije primilo ovu predpostavku.

– U Skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, sve predstavke koje se odnose na pružaoce usluga socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodina, ovo Ministarstvo prosleđuje Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, kao nadležnom za postupanje po istom – navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje:

– Pokrajinska inspekcija socijalne zaštite u vezi sa navedenim slučajem preduzima mere iz svoje nadležnosti.

Podsetimo, Biljana Popović je u ispovesti za Kurir kazala da je je majku V. P (80) odvela u starački dom “Betanija” na Petrovaradinu 2. decembra 2019. godine, a da joj je majka preminula nakon dva dana boravka u domu u noći između 4. i 5. decembra. Takođe, ona tvrdi da su joj majku predozirali sedativima te da nije mogla da podigne glavu i da je pogleda kada je došla u posetu kod nje, a već joj je 5. decembra ujutru javljeno da joj je majka preminula.

Kurir.rs/ A. K.

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

MINISTARSTVO ZA RAD O SLUČAJU U DOMU ZA STARE NA PETROVARADINU: Pokrajinska inspekcija preduzima mere

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!