fbpx
27.3 C
Belgrade
Saturday, July 31, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiGeneralni konzul Srbije zahvalio gradonačelnici i pozvao je da poseti Srbiju

Generalni konzul Srbije zahvalio gradonačelnici i pozvao je da poseti Srbiju

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović susreo se sa gradonačelnicom Čikaga Lori Lajtfut i zahvalio joj na tome što je Vidovdan ukazom proglasila zvaničnim praznikom tog trećeg po veličini američkog grada. Tom prilikom uručen joj je i poziv da poseti Srbiju.

Jović je sa Lajfut razgovarao tokom prijema koji je gradonačelnica organizovala za brojnu diplomatsku koloniju koja živi i radi u Čikagu.

Konzul Srbije je Lori Lajfut uručio pismo gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića kojim je pozvao da bude prvi gradonačelnik Čikaga koji je posetio glavni grad Srbije.

On je dodao da je gradonačelnica Čikaga poziv shvatila vrlo ozbiljno, najavivši da će u skorije vreme biti gošća srpske prestonice.

„Lajtfut je izuzetno zainteresovana, zahvalila je na pismu i iskazala nameru da u narednom periodu lično predvodi delegacije koje bi jačale međunarodne veze sa gradovima pobratimima, medu kojima je i Beograd“, rekao je Jović.

Podsetimo, Lori Lajtfut proglasila je Vidovdan praznikom grada Čikaga s obzirom na činjenicu da grad Čikago ima jednu od najvećih srpsko-američkih zajednica u Sjedinjenim Državama.

Kao važan razlog proglašenja Vidovdana praznikom, u odluci se navodi da su se srpski emigranti naseljavali u Čikago od 1880. godine, doprinoseći jačanju grada u oblasti umetnosti, biznisa i finansija, pravosuđa i državne uprave, obrazovanja i socijalnih usluga, kao i nauke i medicine.

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Generalni konzul Srbije zahvalio gradonačelnici i pozvao je da poseti Srbiju

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!