fbpx
27.3 C
Belgrade
Saturday, July 31, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiZaplenjeno oko 44.000 franaka na Batrovcima

Zaplenjeno oko 44.000 franaka na Batrovcima

Carinici su 18. jula 2021. godine na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili gotovo 44.000 franaka, koje je jedan putnik pokušao da prokrijumčari, tako što ih je sakrio u donji veš.

Prekršaj je otkriven, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen “maserati” švajcarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica muškaraca, jedan sa švajcarskim, a drugi sa dokumentima tzv. Kosova.

foto: Carina Srbije

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje carinskoj kontroli i vozač i suvozač su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Što se gotovine tiče, obojica su tvrdila da kod sebe imaju dozvoljeni iznos, vozač 10.000, a suvozač 4.000 franaka.

Međutim, prilikom detaljnog pretresa u donjem vešu suvozača pronađeno je 52.800 švajcarskih franaka i 2.330 evra. Nakon što je putniku vraćen iznos koji odgovara protivvrednosti 10.000 evra, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom biće zadržano 43.700 franaka.

Upitno je poreklo gotovog novca koji se ilegalno prenosi preko granice, a stručnjaci iz ove oblasti tvrde, da se on najčešće koristi za dalje finansiranje kriminalnih aktivnosti i terorizma, navodi se u saopštenju Carine Srbije.

(Kurir.rs)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Zaplenjeno oko 44.000 franaka na Batrovcima

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!