fbpx
27.3 C
Belgrade
Saturday, July 31, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiDa je vakcina 200 evra svi bi potrčali da je prime!

Da je vakcina 200 evra svi bi potrčali da je prime!

Foto: Printscreen/TV Prva

Virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler izneo je stav da bi “vakcina trebalo da se plaća i onda bi se svi utrkivali da je dobiju besplatno”.

Ovim je hteo da istakne kako bi trebalo da se motiviše što više ljudi na vakcinaciju.

Doktor Šekler rekao je na Prvoj da se zalaže za vakcinaciju koja se plaća, a ne za obaveznu.

Komentarišući obaveznu vakcinaciju, Šekler je rekao da se ne zalaže za tu opciju i objasnio kako bi to rešio.

– Ja nisam pravnik, ne znam kako će pravo to regulisati. Imate pravo na izbor i imate pravo na život. Mislim da je pravo na život važnije od prava na izbor. Ja sam protiv toga da vakcinacija bude obavezna, rekao sam da ne treba da bude besplatna. Da je samo privilegovani, vojska, milicija, zdravstvo, prosveta, tako prime, neka njima bude besplatno.

A onda trgovci da pitaju što mi nismo prioritet? Pa uvoznici, ovi što se bave saobraćajem, garantujem životom da bi svaka firma tražila da se svi besplatno vakcinišu. Svi bi tada hteli da budu privilegovani. To sam i rekao. Da njima treba da bude besplatna, a svima ostalima 100 evra. Evo, neka do 1. septembra bude besplatna, a posle toga ko hoće da se vakciniše, 200 evra je cena – rekao je Šekler.

Nevakcinisanima nije zabranjeno ništa, već imaju izbor precizirao je virusolog. Prema njegovim rečima to se odnosi na pojedine države.

– U Grčkoj i Francuskoj nevakcinisani mogu da uđu svuda, ali moraju da imaju rezultat testa. Nikome nisu uskraćena prava, da ne mogu da uđu u restoran, već moraju da imaju ili jedno, ili drugo. Imaju izbor pa biraju šta im više odgovara. Niko nikoga ne treba da juri da ga vakciniše. Imam drugačiji stav kada su zdravstveni radnici u pitanju, vidim da se to polako uvodi u svetu.

Hajde ovako da okrenemo, sećate li se koliko su umirali zdravstveni radnici dok nije bilo vakcine? Imali smo mi i po četiri, pet hiljada novozaraženih u aprilu. Ali oni koji rade u kovid bolnicama su se vakcinisali. Kada se nagledaš tamo svega, nemaš nikakve dileme, ljudima koji tamo rade je sve jasno. Ali treba da bude jasno i onima koji nisu u kovid bolnici, oni mogu da učestvuju u širenju virusa i da povećavaju opasnost po zdravstveni sistem. Od mnogo čega zavisi kakav će odziv biti, ali mora da postoji jedan vid shvatanja šta znači kada si vakcinisan, u stručnom smislu – rekao je dr Šekler.

(Kurir.rs/Telegraf)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Da je vakcina 200 evra svi bi potrčali da je prime!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!