fbpx
34.4 C
Belgrade
Tuesday, July 27, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiRanko Bacić je još jedan pokazatelj pune diskriminacije Prištine prema srpskom narodu...

Ranko Bacić je još jedan pokazatelj pune diskriminacije Prištine prema srpskom narodu na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas u Velikoj Plani Ranka Bacića koji je 12. jula mučki pretučen u selu Dolac kod Kline. Kako je saopšteno iz Kancelarije, Petković mu je preneo podršku države Srbije, ali i poruku da hitno moraju da prestanu napadi na Srbe.

Bacića je grupa Albanaca napala dok se vraćao s porodičnog imanja i nanela mu teške telesne povrede.

– Ranko je nekoliko dana proveo u bolnici u Peći gde je dobio otpusnu listu i recepte za lekove na albanskom. To je još jedan pokazatelj pune diskriminacije prištinskih vlasti prema Srbima na KiM. Mi smo organizovali da Ranka pregledaju naši lekari, jer je reč o ozbiljnim povredama i čoveku koji ima dva polomljena rebra i on će biti smešten u bolnicu u Smederevu. Ja ne znam šta je u dušama tih albanskih terorista koji su prišli i jednom ovakvom čoveku, koji je došao da obiđe svoje imanje, da ga prebiju i da na kraju završi u bolnici. Šta im smeta Ranko? Možda zato što je Srbin i zato što neće da proda svoju imovinu onako kako bi oni to želeli? Nego želi da obilazi svoju imovinu i da se vrati u svoju Klinu. Ali kako da se vrate i on i drugi interno raseljeni kada vide šta se dešava i sa Dragicom Gašić i sa Rankom – upitao je Petković.

foto: Kancelarija za KiM

On je Ranku preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i istakao da će njegov i slučaj bezbednosti Srba biti tema i dijaloga u Briselu.

– Ovo šta se Ranku dogodilo, neka je na sramotu svih onih u Prištini koji svakog dana napadaju Srbe. On je slika da li je u pravu, a naravno da nije, Aljbin Kurti koji kaže da nema međuetničkih sukoba na prostoru Kosova i Metohije. Kako nema? Šta je sa Nikolom Perićem, šta sa Dragicom Gašić, šta sa Rankom? To mora da prestane. I pitanje Ranka i drugih incidenata će predsednik Aleksandar Vučić pokrenuti u okviru dijaloga koji imamo u ponedeljak u Briselu – poručio je Petković.

Ranko Bacić će nakon hospitalizacije moći da nastavi oporavak u hotelu “Fontana” u Vrnjačkoj Banji. On je zahvalio državi Srbiji, Kancelariji za KiM i predsedniku Vučiću na pomoći i podršci i poželeo mu da nastavi da se bori za sve Srbe na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Ranko Bacić je još jedan pokazatelj pune diskriminacije Prištine prema srpskom narodu na KiM

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!