fbpx
27.3 C
Belgrade
Saturday, July 31, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiMinistar Nedimović otkrio zbog čega je zabranjen uvoz iz bosanske mlekare

Ministar Nedimović otkrio zbog čega je zabranjen uvoz iz bosanske mlekare

Od petka ujutru je zabranjen uvoz mleka robne marke “Pilos” i mlečnih prerađevina bosanskog proizvođača “Mlečna industrija – MI 99” iz Gradačca zbog neodgovarajućeg kvaliteta, odnosno neusklađenosti onoga što piše ne deklaraciji i samog proizvoda, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

– Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdili smo da to mleko ne odgovara kvalitetu i zabranili smo uvoz. Ne postoji nešto što je štetno po zdravlje, ali ne odgovara deklaraciji. Mleko koje je već uvezeno u Srbiju staviće se van prometa, a zabraniće se prodaja i svih mlečnih proizvoda koji potiču iz te mlekare – kazao je Nedimović za TV Prva.

Kako on navodi ta mlekara je ozbiljan izvoznik mlekara u Srbiju koje se najčešće nalazi u velikim trgovinama i trgovinskim lancima. – Pre nekoliko dana je bila čitava šarža pakovanja tog mleka u kome je zapravo bila bela voda, a ne mleko – rekao je Nedinović i dodao da ne želi da ulazi u analizu da li je u pitanju geška u proizvodnji, jer je mlekara dužna da isporuči mleko kvaliteta kakav je naveden na deklaraciji.

Ministar ističe da Srbija, vodeći računa o svojoj prehrambenoj sigurnosti, ima alate kakao da spreči plasman ovakvih proizvoda na tržište.

– Naše laboratorije su utvrdile da to ne odgovara onome što piše na deklaraciji, narocito u pogledu mlecnih masti. Ne da nije 2,8 odsto mlečne masti, nego je daleko ispod toga – kazao je Nedimović i dodao da Nacionalna referentna laboratorija u Batajnici može da kontroliše 99 odsto roba.

(Kurir.rs)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Ministar Nedimović otkrio zbog čega je zabranjen uvoz iz bosanske mlekare

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!