fbpx
27.3 C
Belgrade
Saturday, July 31, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiMedicinska jedinica Srbije zbrinula je hiljade pacijenata

Medicinska jedinica Srbije zbrinula je hiljade pacijenata

Podsekretar UN za mirovne operacije Žan-Pjer Lakroa zahvalio je Srbiji na podršci mirovnim snagama Ujedinjenih nacija, kao i na službi i požrtvovanosti srpskih vojnih i policijskih snaga angažovanih pod zastavom UN.

Trenutno je u pet mirovnih operacija u UN angažovano 265 pripadnika vojske i policije Srbije, a najveći broj ljudi poslat je u Privremene snage Ujedinjenih nacija u Libanu, gde služi 177 žena i muškaraca iz Srbije, navedeno je u saopštenju Kancelarije UN u Beogradu.

Lakroa je zahvalio Srbiji na tome što je misiji u Centralnoafričkoj Republici obezbedila bolnicu nivoa 2+, navodeći da je time pojačala kapacitete mirovnih snaga UN da svojim pripadnicima obezbede najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu – dijagnostiku, trijažu, prevenciju i lečenje bolesti, kao i hirurške intervencije.

– Medicinska jedinica iz Srbije zbrinula je hiljade pacijenata, uključujući i slučajeve virusa korona, a pored pomoći ljudstvu UN, jedinica je pružala zdravstvenu zaštitu i u lokalnoj zajednici – rekao je Lakroa, navedeno je u saopštenju.

On je izrazio zahvalnost Srbiji jer je obezbedila i mehanizovanu pešadijsku četu za UNIFIL.

– Ta jedinica ne samo da je izuzetno profesionalno izvršavala vojne zadatke, već je sprovodila i humanitarne aktivnosti kako bi lokalnim zajednicama pružila podršku u borbi protiv pandemije – istakao je Lakroa i dodao da su Ujedinjene nacije posebno zahvalne na požrtvovanosti muškaraca i žena, koji služe daleko od svoje kuće i u teškim uslovima.

Srbija je uzela učešće i u misijama u Centralnoafričkoj Republici, na Kipru i u Kongu.

U toku učešća u mirovnim operacijama, devetoro uniformisanih pripadnika snaga Srbije izgubilo je život služeći pod zastavom UN, navodi se u saopštenju Kancelarije UN u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Medicinska jedinica Srbije zbrinula je hiljade pacijenata

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!