fbpx
27.3 C
Belgrade
Saturday, July 31, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiIstraga će utvrditi uzrok STRAVIČNE NESREĆE u Smederevu!

Istraga će utvrditi uzrok STRAVIČNE NESREĆE u Smederevu!

– Osumnjičenom je pritvor određen iz procesnih razloga, dok se ne okončaju određene radnje u ovom postupku, veštačenja i saslušanja svedoka. Za sada imamo obdukcione nalaze troje stradalih koji pokazuju da su preminuli od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći – navode u Osnovnom javnom tužilaštvu i ističu da zbog daljeg toka istrage ne mogu da otkrivaju detalje sa njegovog saslušanja.

Rezultati alkotesta urađenog na licu mesta, neposredno nakon saobraćajne nesreće, pokazali su da vozač autobusa nije konzumirao alkohol, ali su, kako to postupak zahteva, naložene dodatne analize krvi.

Kako nisu završena sva neophodna veštačenja, još uvek se ne zna šta je uzrok stravične tragedije u kojoj je stradalo troje zaposlenih u železari Saša Stanković (57), Miroslavka Zdravković (55) i Vitomir Antić (61), koji su kobnog jutra, vozeći se na posao, bili u pasatu na koji je naleteo autobus.

– Prve indicije su da autobus nije imao nedostatke koji su mogli da utiču na promenu pravca kretanja ili na vožnju, ali, da bi se to sa sigurnošću tvrdilo, moraju se sačekati rezultati svih analiza i veštačenja. Razlog skretanja u levo autobusa još se utvrđuje, sumnja se, ipak, na ljudski faktor i ispituje šta je tačno vozač radio tokom vožnje. Da li je nehat, nepažnja, nešto drugo u pitanju, to će se sve razjasniti tokom postupka – kaže naš sagovornik upućen u tok istrage.

S druge strane, ispituje se i brzina kojom se kretalo putničko vozilo “pasat” u kome su bili stradali vozač i dvoje putnika koji su sedeli na zadnjem sedištu.

– Tačna brzina kojom se kretalo putničko vozilo tek treba da se utvrdi veštačenjem, a u obzir će se uzeti tehničke karakteristike, odbačaj, deformacija…Da li će i koliko to uticati na tok postupka ostaje da se vidi, ali kako sada stvari stoje, ovaj podatak mogao bi da ima važnu ulogu u razmatranju doprinosa težini posledica ovog udesa – navodi naš izvor.

Vozač autobusa kome je određen pritvor nije bio krivično gonjen i nije važio za neodgovornog, nepažljivog i bahatog učesnika u saobraćaju. Saslušanje svedoka teške saobraćajne nesreće, kako saznajemo, počeće tek za desetak dana i očekuje se da bude gotovo do kraja jula.

Kurir.rs/Informer

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Istraga će utvrditi uzrok STRAVIČNE NESREĆE u Smederevu!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!