fbpx
30.8 C
Belgrade
Tuesday, July 27, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiZa srpske turiste nema restrikcija!

Za srpske turiste nema restrikcija!

Najnovije mere o pravilima za Grčku, koje su preneli pojedini mediji nisu ništa drugo do mere koje se tiču građana Grčke, potvrdili su mediji u ovoj zemlji, u kojoj boravi najviše srpskih turista.

Pre nekoliko dana je bilo navoda da Grčka trenutno pokušava da nađe način kako bi rešila problem veoma malog odziva stanovništva na vakcinaciju. Vlada je u strahu da zemlju na jesen čeka četvrti talas korone ukoliko se broj vakcinisanog stanovništva ne poveća. Iz tog razloga večeras su donete sledeće mere koje se odnose isključivo na građane Grčke i to su između ostalog obavezna vakcinacija zaposlenih u staračkim domovima, zdravstvu i vojsci.

Četvrta mera: od 16.07. do 31.08. sva zatvorena mesta kao što su noćni klubovi, barovi, pozorišta i bioskopi biće otvorena isključivo za vakcinisane Grke. Na ovim zatvorenim mestima biće dozvoljeno samo sedenje, ne i stajanje. Taverne i kafići sa baštama radiće normalno kao i do sada. Supermarketi, prodavnice i tržni centri takođe.

Maske su i dalje obavezne samo u unutrašnjim prostorima. Micotakis je još pre nekoliko dana izjavio da se zemlja neće ponovo zatvarati, da neće biti novih zaključavanja, jer bi na taj način bili kažnjeni i oni koji to ne zaslužuju da budu (vakcinisani građani). Grčka nije u opasnosti – u opasnosti su nevakcinisani Grci, izjavio je Micotakis.

Ono što je najvažnije, za turiste nema nikakvih promena, ništa što bi na bilo koji način moglo da loše utiče na vaše planove za letovanje ili na vaš odmor ukoliko se trenutno nalazite na moru. Što se tiče potrebnih dokumenata za ulaz u Grčku ni tu nema promena, sve što je važilo pre dve nedelje važi i sada.

Kurir.rs

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Za srpske turiste nema restrikcija!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!