fbpx
34.4 C
Belgrade
Tuesday, July 27, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiVodi stranka PAS prozapadne predsednice Maje Sandu

Vodi stranka PAS prozapadne predsednice Maje Sandu

KIŠINJEV – Prozapadna partija PAS predsednice Maje Sandu vodi na parlamentarnim izborima u Moldaviji, pokazuju prvi rezultati centralne izborne komisije današnjih izbora.

Kako navodi Rojters, Sanduova se nada da dobije većinu u parlamentu od 101 mesta kako bi sprovela reforme koje blokiraju saveznici njenog proruskog prethodnika Igora Dodona.

Na osnovu prebrojanih 37,16 glasova, PAS je dobio podršku 42,34 odsto birača, dok su Dodonovi socijalisti i komunisti osvojili 33,86 odsto glasova.

Rojters navodi da se Zapad i Rusija bore za prevlast u maloj bivšoj sovjetskoj republici od 3,5, miliona stanovnika, jednoj od najsiromašnijih država u Evropi, koja je takođe ekonomski veoma pogođena tokom krize izazvane pandemijom kovida 19.

Maja Sandu, bivši stručnjak Svetske banke koja se zalagala za jače veze sa Evropskom unijom, u aprilu je raspustila parlament, u kome je imala 15 poslanika u odnosu na 37 Dodonovih, odnosno 54 sa njegovim saveznicima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Vodi stranka PAS prozapadne predsednice Maje Sandu

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!