Igrali smo kao GO*NA, ako se nešto ne promeni za 5 godina ćemo NESTATI! Očigledno nešto NE ŠTIMA!



Iskusni reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica teško je podneo bolan poraz od Italije u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre, pošto je pred svojim navijačima poražena od Italije sa 102:95.

Nakon meča Bjelca je bio najoštri u kritkama. Otvoreno je priznao da je neodlazak nacionalnog tima na OI katastrofa, uputio je izvinjenje navijačima i bez dlake na jeziku govorio o dešavanjima u reprezentaciji.

„Blago je reći da je ovo neuspeh. Ovo je katastrofa jer se od nas očekuje da pobedimo. Hteli smo da usrećimo naš narod. Ja mogu ovom prilikom, ako to nešto znači, da se izvinim, da preuzmem odgovornost. Nikad nisam bežao od toga. Mislim da to nije poenta“, rekao je Bjelica za Radio televiziju Srbije odmah po izlasku sa terena

„Ne bežim od odgovornosti. Ja isto treba da se zapitam da li uopšte treba da igram više, da li ima smisla da igram. Nije problem biti deo neuspeha, nego očigledno ne mogu da pomognem ekipi. To nisam uradio“, dodao je on.

foto: @starsport

Na konferenciji za medije Nemanja je bio još oštriji.

„Igrali smo kao g**na… I ja sam kriv, sa ovakvim pristupom ne možemo da igramo košarku. Izvinjavam se narodu, valjda smo nešto naičili iz ovoga. Bolji tim je pobedio, ovo je sramota“, iskren je bio Bjelica.

On je istakao da je „igranje za reprezentaciju drugi nivo košarke“.

„Neću da pričam o pritisku, jer ako nisi ovde u timu sa 100 odsto sebe, onda to ne valja. Naše ponašanje mora da se popravi i samo ako naučimo nešto… Zapravo, drago mi je što sam bio deo ovog tima, kao i onog pre dve godine. Ljudi, za pet godina ćemo nestati ako se nešto ne promeni. Moramo mnogo bolje, drugačije, da bismo nešto napravili“, rekao je on.

„Ljudi, ako nam Miloš Teodosić igra presing preko celog terena u 40. minutu, onda nešto gadno ne valja…“, dodao je on.

Bjelica je rekao da ne zna šta je razlog, da nacionalni tim jeste imao problem sa povredama, ali da „ne ide da traži izgovore“.

„Takva je sezona bila. Neki igrači su došli kasnije… Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. Mi stariji igrači, prvenstveno polazim od sebe, spremamo se kao za svaku utakmicu. Jednostavno nešto ne štima“, rekao je Bjelica.

Ponovio je da njegova ekipa sa večerašnjom igrom nije zaslužila plasman u Tokio i da je bolja ekipa pobedila.

„Mogao bih da pričam sat vremena, ali ne vredi… Moramo da budemo primer na terenu. Mala smo zemlja, moramo da budemo primer celoj naciji, a večeras nismo bili tim. Ovo nije šala, igranje za reprezentaciju nije šala, ali očigledno nešto ne štima“, rekao je on.

„Reprezentacija je nešto drugačije i sada je najlakše pričati o tome. Čestitam Italiji, izvinjavam se naciji zbog ovog, ali moramo da budemo u timu sa 100 odsto sebe. Velika sramota kako smo izgubili ovaj meč. Nije do trenera i stručnog štaba, već do nas igrača“, zaključio je Bjelica.

Kurir sport/Beta

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare