fbpx
34.4 C
Belgrade
Tuesday, July 27, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiOko 14.000 raketa protiv grada raspoređeno na svim lansirnim stanicama!

Oko 14.000 raketa protiv grada raspoređeno na svim lansirnim stanicama!

Iako meteorolozi ne očekuju da će tokom petka i subote pasti veće količine grada, Igor Grabež, iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kaže da je država spremna u slučaju da bude potrebe i da je gotovo 14.000 raketa raspoređeno na svim lansirnim stanicama.

– Imamo nove automatizovane radarske centre Valjevo, Fruška Gora i dobar deo Bukulje. Novim sistemima će uskoro biti opremljeni RC Bajša i RC Samoša. Ti sistemi gađaju precizno u milimetar. Mnoge razvijenije zemlje u svetu nemaju ovaj sistem već idu na sistem osiguranja – objašnjava Grabež.

Pored ovog, kako naš sagovornik podseća, naša zemlja registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima vraća deo plaćene premije osiguranja.

– Za Moravički, Zlatiborski, Kolubarski, Podunavski i Šumadijski okrug koji su najčešće pogođeni gradom dajemo 70 odsto regresa od premije osiguranja, dok je povraćaj u ostalim delovima Srbije oko 40 odsto. Na ovo i dosta lokalnih samouprava daje dodatnih 10 – 20 odsto, pa to u nekim opštinama dođe do čak 100 odsto – navodi Grabež.

Kurir.rs/R. K.

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Oko 14.000 raketa protiv grada raspoređeno na svim lansirnim stanicama!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!