fbpx
23.5 C
Belgrade
Wednesday, June 23, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Ni najiskusniji srpski hirurzi nikada nisu videli NIŠTA SLIČNO

Ni najiskusniji srpski hirurzi nikada nisu videli NIŠTA SLIČNO

U Klinici za urologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije dežurna ekipa hirurga videla je noćas ono što nikad ranije nije – prostatu od čak 450 grama!

Džinovsku prostatu, organ koji je po fiziološkim karakteristikama težak obično između 16 i 20 grama, hirurzi su izvadili pacijentu starom 59 godina, koji je upravo zbog uvećanja prostate bio životno ugrožen.

To je upravo direktor Klinike za urologiju UKCS potvrdio profesor dr Zoran Džamić.

– Pacijent je kod nas tokom noći stigao u životno ugrožavajućem stanju sa krvarenjem. Odmah je zbrinut. Primenjena je transvezikalna prostatketomija što zapravo znači da je pacijentu odstranjena prostata. Zahvat su izveli asistenti Bogomir Milojević i Uroš Bumbaširević. Pacijent je dobro i oporavlja se. Ovo je stvarno prilično neuobičajena operacija upravo zbog veličine koju je prostata dostigla. Za 33 godine rada nisam video toliku prostatu – kaže Džomić.

Profesor dodaje da je pacijentu pre nekoliko godina zbog benignog uvećanja prostate predložena operacija, ali je to odbio.

– Brzom i stručnom intervencijom našeg tima sve se, srećom, dobro završilo. Po dolasku na Kliniku pacijent je noćas bio u jako ozbiljnom opštem stanju, a sada se oporavlja – kaže Džomić.

(Kurir.rs/Novosti)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Ni najiskusniji srpski hirurzi nikada nisu videli NIŠTA SLIČNO

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!