fbpx
31.6 C
Belgrade
Monday, June 21, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Zapalio policijsko vozilo prošle godine ispred Narodne skupštine

Zapalio policijsko vozilo prošle godine ispred Narodne skupštine

Foto: Aleksandar Jovanović

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu, optužni predlog protiv okrivljenog V. T. zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte sigurnosti, jer je u 7. jula 2020. za vreme protesta ispred Narodne skupštine u Beogradu, prvo polomio staklo na četri vozila MUP, a nakon toga je bacio eksplozivnu napravu na ta vozila, a požar se proširio na još jedno, saopštilo je tužilaštvo.

Podsetimo, V. T. je u vreme protesta prišao službenim vozilima MUP koja su bila parkirana na stazi izmedu “Glavne Pošte” i Crkve “Svetog Marka”, razbio stakla na vozilima, a potom ih zapalio.

– Prvo osnovno javno tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog javnog, glavnog pretresa okrivljenog V. T. oglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela i da ga osudi po zakonu, te da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od najmanje četiri godine i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara – stoji u saopštenju tužilaštva i dodaju:

– U toku dokaznog postupka tužilaštvo je saslušalo pet svedoka, izvršilo uvid u video zapise sa sigurnosnih kamera sa mesta događaja, uvid u foto-dokumentciju, naložilo obavljanje potrebnih veštačenja od strane Nacionalnog centar za kriminalističku forenziku, te izvelo druge dokaze iz kojih proizilazi opravdana sumnja da se u radnjama okrivljenog V. T. stiću svi bitni elementi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

(Kurir.rs)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Zapalio policijsko vozilo prošle godine ispred Narodne skupštine

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!