fbpx
36.1 C
Belgrade
Thursday, June 24, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Darko Mladić zabrinut za zdravstveno stanje oca nakon presude

Darko Mladić zabrinut za zdravstveno stanje oca nakon presude

Ratko se dobro oseća, ali strepim od onoga što dolazi u narednim danima, kaže sin nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske, Darko Mladić, dan posle izricanja drugostepene presude njegovom ocu.

Mladić je prema rečima njegovog sina spreman da izdrži sve što je “neprijatelj postavio pred njega”.

– Pričao sam sa ocem, on je dobro, ja strepim od ovoga što dolazi u narednim danima, kad prestane dejstvo lekova koje su mu dali. Prkosan je, miran, nije se mnogo uzbudio, utisak je da je mirniji posle nego pre presude. Rekao je u šali da bi se nasekirao da su ga oslobodili. To govori o njegovom stanju duha. Spreman je da izdrži sve što je naš zajednički neprijatelj postavio pred njega – rekao je Mladić.

Dodaje da mu je otac rekao da nije bitna njegova sudbina već da je važno sačuvati Republiku Srpsku.

– Narod je napravio, narod će je i sačuvati, a on je dao u tom jednom teškom vremenu ono što je mogao od sebe – rekao je sin Ratka Mladića.

Naglasio je i da je očekivao ovakav rasplet događaja i rezultat 4:1.

– Sudija Nijambe je pokazala jedan veliki lični integritet i hrabrost. Potpuno sam svestan da je 25 godina i tri milijarde dolara utrošeno da bi na kraju došlo i do ove presude – rekao je Darko Mladić.

Bilo je teško za očekivati, kako kaže, da ta administracija gurne sebi prst u oko i da presudi da sve što su radili do tada nije bilo tačno. 

– Ono što su radili prethodnih 20 godina nije bila istina već politička agenda koju su sprovodili radi interesa moćnih zemalja koje su i dovele rat na Balkan i u bivšu Jugoslaviju – istakao je Mladić.

Advokat Toma Fila ističe da je sudija Nijambe održala stav koji ima oko Zdravka Tolimira i smatra da će njeno izdvojeno mišljenje biti osnova za buduću borbu oko navodnog genocida u Srebrenici.

– Dve su dobre stvari. Srbija se nije ni spomenula i nije usvojena žalba tužioca – rekao je Fila i ukazao da je od Srbije zatraženo da donese propis kojim će se zabraniti da negira navodni genocid u Srebrenici.

(Kurir.rs/TV Pink)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Darko Mladić zabrinut za zdravstveno stanje oca nakon presude

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!