fbpx
36.1 C
Belgrade
Thursday, June 24, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Evo šta još treba da uradimo kako BISMO IMALI ČIST VAZDUH

Evo šta još treba da uradimo kako BISMO IMALI ČIST VAZDUH

Andrej Šoštarić iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, povodom postavljenog prečišćivača vazduha u centru Beograda na početku Knez Mihailove ulice, rekao je za Kurir da je to jedna od mera koje je predložio Gradski zavod za javno zdravlje u izradi plana za merenje kvaliteta vazduha.

foto: Promo

– Gradski zavod za javno zdravlje je izgradio plan za merenje kvaliteta vazduha, a jedna od mera je bila da se ugrade prečišćivači vazduha. Postoji još 80 predloženih mera koje su zasnovane na detaljnoj analizi podataka, a gradske vlasti treba plan da prihvate i da krenu u realizaciju – kazao je on i dodao:

– Ovo je samo jedan način borbe protiv zagađenja vazduha i ovim uređajem pogođen je glavni uzročnik zagađivača vazduha, a to su PM čestice, ali ne treba “prljati” pa “čistiti” vazduh već treba da se potrudimo da smanjimo zagađivače vazduha, a ne da “čistimo” posledice – istakao je Šoštarić.

foto: Promo

On je zaključio da treba imati što više ovakvih uređaja, a kada se pokaže njihova efikasnost to će biti veliki značaj za zdravlje građana.

Kurir.rs/ A. K.

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Evo šta još treba da uradimo kako BISMO IMALI ČIST VAZDUH

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!