Umrla majka vojnika JNA koga je upucao POMAHNITALI SATANISTA



Foto: Youtube/Printscreen

Milan Vesić iz Aleksandrovca ubijen je u kasarni u Vranju 3. juna 1993. kad je imao samo 20 godina.

Njegova majka Milka čekala je da se vrati sa odsluženja vojnog roka. Umesto da ugleda sina pred nju je stao automobil u kojem su bili tri vojna policajca i oficir. Prišli su Milki, skinuli kape, a potom joj slomili srce…

Na dan pogibije sina, 28 godina kasnije, umrla je čekajući na odgovor koji ju je mučio, gušio, slamao…

Svaka majka raduje se dolasku svog sina iz vojske, da ga zagrli, nahrani, pomiluje. Tako je majka Milka poslala civilno odelo sinu Milanu, koji je brojao poslednje dane odsluženja vojnog roka, pišu Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga.

Čekala je da zaškripi kapija i da ugleda svoje stasalo čedo.

Dok je majka pospremala sobu za sina, sređivala kuću i dvorište za doček, pred kuću staje vojnički auto…

Masakr u Paraćinu

U kasarni „Južnomoravske brigade“ u Vranju 3. juna 1993. godine Mađar Jožef Meneder ubio je šest vojnika, jednog zastavnika i sebe. Među ubijenima bio je i vojnik Milan Vesić iz Aleksandrovca, rođen 1973. godine, od majke Milke i oca Živka.

Tačno 28 godina majka Milka tražila je odgovor zašto je jedna tako plemenita duša, dobro dete, veliki drugar i sporista stradao. Miljenik u generaciji, odličan fudbaler, skroman, nenametljiv, spreman da pomogne u svakoj prilici, nikome nije mogao da smeta.

Svakog dana je odlazila na groblje da prozbori koju reč sa sinom čekajući odgovor koji ju je mučio, gušio, slamao… Odgovor nije dobila, a čekala ga je.

Kako je to nekako Bog uredio, baš 3. juna 2021. godine, na dan pogibije svog sina Milana, upokojila se i majka Milka.

Sahranjena je juče na Kožetinskom groblju pored svog vojnika i verujemo da će tajnu koju je Milan odneo sa sobom podeliti sa majkom koja je toliko čekala.

Šta se kobnog dana dogodilo u kasarni

Kobnog dana Meneder je razvalio rešetke na prozoru pritvorske prostorije u kasarni „Južnomoravske brigde“ u Vranju. Potom je napao stražara i oteo mu oružje, kojim je ubio šest vojnika, jednog zastavnika i na kraju sebe.

Istraga je pokazala da je ubica na levoj podlaktici imao istetoviran datum 3. jun 1993, a u njegovoj sobi u roditeljskoj kući pronađeni su simboli satanista. Meneder, kako su govorile njegove komšije, bio je agresivan, mračan i morbidan.

Pojedini mediji su ranije pisali da se mesec dana pre tragedije u izveštaju Službe bezbednosti u Vranju napominjalo da bi „možda mogao napraviti nešto neželjeno“, ali tome se nije pridavao veliki značaj.

Neki poznanici su rekli da je pripadao hevi metal grupi koja je negovala ded metal pravac, a njeni članovi su voleli da prave žurke na groblju.

U preduzeću, gde je bio zaposlen, Meneder je pravio mrtvačke sanduke.

(Kurir.rs/Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare