fbpx
36.1 C
Belgrade
Thursday, June 24, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Uhapšenog predsednika opštine Palilula Jovičića i njegove saradnike izvode pred tužioca

Uhapšenog predsednika opštine Palilula Jovičića i njegove saradnike izvode pred tužioca

Uhapšeni predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke  Aleksandar Jovičić danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova.

Danas će u tužilaštvu biti ispitano još sedam osoba koje su sinoć uhapšene po nalogu tužilaštva. Očekuje se da saslušanja traju do kasno popodne.

Nakon saslušanja biće poznato da li će za Jovičića i za druge osumnjičene tužilaštvo tražiti određivanja pritvora.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Tereti se za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43) koji je odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (57) dok se pored navedenog osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Sumnjiče se da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za nelegalno izgrađene objekte i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima, koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, a potom ih prosledili na ozakonjenje suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Uhapšenog predsednika opštine Palilula Jovičića i njegove saradnike izvode pred tužioca

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!