fbpx
25.9 C
Belgrade
Wednesday, June 23, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Mladi lav SNS upustio se u malverzacije pa završio sa LISICAMA NA...

Mladi lav SNS upustio se u malverzacije pa završio sa LISICAMA NA RUKAMA

Predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je sinoć uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, po struci je diplomirani ekonomista, a na funkciju je ponovo izabran 4. septembra prošle godine.

Rođen je u Srebrenici, a od 1992. godine živi u Beogradu.

Završio je Tehničku saobraćajnu školu, a od 2008. do 2011. bio je na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu gde je stekao zvanje ekonomiste strukovnih studija.

Aleksandar Jovičić je od 2006. do 2010. godine radio u kompaniji “Gorenje” kao menadžer prodaje. Član Srpske napredne stranke postao je 2008. godine. Vremenom je postao predsednik omladine SNS-a i potpredsednik Izvršnog odbora.

U periodu od 2012. do 2016. godine bio je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda. Nakon parlamentarnih izbora, održanih u martu 2014. godine, postaje narodni poslanik u Skupštini Srbije izabran na listi Srpske napredne stranke.

Bio je član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, a član delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bio je u periodu od 2014. do 2016. godine.

Posle izbora 2016. postao je predsednik beogradske opštine Palilula. Iste godine izabran je i za predsednika Izvršnog odbora NALED-a.

Uhapšeni funkcioner je oženjen i otac jednog deteta.

Jovičić je uhapšen zajedno sa još sedam osoba, zbog navodne nelegalne gradnje objekata na toj opštini koji se terete za zloupotrebu položaja.

Sumnjiči se da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

(Kurir.rs)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Mladi lav SNS upustio se u malverzacije pa završio sa LISICAMA NA RUKAMA

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!