fbpx
31.6 C
Belgrade
Monday, June 21, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Država na dobrom putu da se obračuna s organizovanim kriminalom!

Država na dobrom putu da se obračuna s organizovanim kriminalom!

Član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović ocenjuje za Kurir da je država na dobrom putu da se obračuna s organizovanim kriminalom.

– Rezultati su ostvareni i početak je dobar, ali ta borba se još vodi. Treba imati u vidu da su naručena ubistva najopasniji deo tog kriminala, jer to znači da imate nekoga ko odlučuje o životu i smrti drugih. Nema pobede dokle god imate tržište na kojem se može kupiti ubistvo. Koliko je Belivukova ekipa opasna govore pronađeni snajper i eksplozivne naprave. Samo u prethodnih pet godina imali smo oko 40 profesionalnih ubistava. Jako je važno što se raščišćava sve oko prisluškivanja i curenja informacija iz policije, jer je obaveštajna mreža u podzemlju najvažniji segment u borbi protiv mafije. Bez toga se ne može otkriti ko je naručio i organizovao neko ubistvo. Stvar je jasna: ako cure informacije, informer koji radi za policiju biće otkriven ili neće davati informacije – objašnjava naš sagovornik.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je posle kolegijuma Uprave kriminalističke policije naglasio da je borba protiv korupcije jedan od glavnih prioriteta predsednika Aleksandra Vučića i državnog vrha Srbije. On je rekao da je Vučić prvi predsednik koji je poručio da u borbi protiv svih oblika kriminala niko neće biti zaštićen i to obećanje je ispunio.

foto: MUP

– Predsednik Aleksandar Vučić izdao je jasno naređenje obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom i mi ćemo to naređenje, kao što smo već pokazali, ispuniti i sprovesti u delo – izjavio je Vulin.

Kako je naglasio, narod i zemlja u kojoj cvetaju korupcija i kriminal osuđeni su na siromaštvo i lošu budućnost.

– Srbija je zemlja koja iz godine u godinu ekonomski jača i mi ćemo odlučnom i snažnom borbom protiv kriminala i korupcije dati pun doprinos daljem razvoju naše zemlje i boljem životu svih naših građana – uverava Vulin koji je na pomenutom kolegijumu okupio načelnika UKP Bogdana Pušića, zamenika načelnika UKP i v.d. načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslava Cmolića, načelnika Službe za suzbijanje kriminala Žarka Mladenovića i načelnika Odeljenja za borbu protiv korupcije Branislava Eremića.  

Kurir.rs

Bonus video:

00:33
PRVI SNIMCI S MESTA STRAVIČNE NESREĆE KOD TEKERIŠA: Vozač kombija i troje berača jagoda poginuli u sudaru sa šleperom

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Država na dobrom putu da se obračuna s organizovanim kriminalom!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!