Branila se da su pacijentkinje imale probleme jer su išle u solarijum ili na sunce!



Foto: Printscreen/Instagram

Olgica Markanović danas je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštu negirala navode krivične prijave i izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmeticke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

– Izjavila je da je tretmane pacijetima pružala uređajem „Plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko sredstvo vec kozmetičko i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišcenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila) – saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je, kako se navodi, po više osnova podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu predlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj u trajanju od 30 dana i to „imajući u vidu da O. M. nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“.

foto: Instagram, Screenshot

– U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje, radi donošenja konačne odluke – navelo je tužilaštvo.

Olgica Markanović, podsetimo, uhapšena je 1. juna na granici sa Hrvatskom, kada je pokušala da uđe u Srbiju.

– Krivičnom prijavom stavljeno joj je na teret da se u periodu od 01.04.2020. godine do 15. ove godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu u ul. Drinicka br. 8 za novčanu naknadu bavila delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa, gde je pružala medicinske estetske usluge i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima kao što su spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i usmenim putem pacijentima prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata.

– U radnjama koje je preduzela pomagala joj je J.T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije – navelo je tužilaštvo i dodalo da je inicijalno krivičnu prijavu protiv lažne doktorke podnelo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, kao i više oštecenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja Srbije, te je tužilaštvo postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada jedanaest lica oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašceno pružajuci medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno.

(Kurir.rs/J. Spasić/Foto: Printscreen, Instagram)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare