fbpx
33.5 C
Belgrade
Thursday, June 24, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Nesrećni otac traži istinu, kako je njegov Aleksandar poginuo na pešačkom prelazu...

Nesrećni otac traži istinu, kako je njegov Aleksandar poginuo na pešačkom prelazu SUD OSLOBODIO OSUMNJIČENU

Skoro pre tri godine Aleksandar Milenković (38) iz sela Bošnjace u centru Lebana preminuo je od posledica povreda u saobraćajnoj nesreći kao pešak, ali Osnovni sud u Lebanu doneo je odluku da oslobodi optužbe Z.V. iz okolnog mesta, protiv koje je Opštinsko tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je u centru sela svojim „reno kliom“ udarila Milenkovića u blizini pešačkog prelaza, koji je istog dana preminuo.

Ilustracijafoto: Nemanja Pančić

Suština je u tome da su svi svedoci na sudu ukazivali da su čuli udarac i prasak i da tog 18.8.2018.godine u 23 sata i 15 minuta nijednog vozila sem njenog nisu videli da prolazi putem, te da su odmah posle praska spazili njeno vozilo. I veštak piše da je došlo do sudara tog vozila i pešaka, ali sud je, po svoj prilici, poverovao otptuženoj, pa se sada, ako je sudeći sudija dobro izvagao, postavlja pitanje: Ko je usmrtio mladog čoveka iz Bošnjaca, navodi Jugmedia.rs.

Vozaču se sudilo za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ona je, naime, na suđenju izjavila da je te kobne noći vozila polako, da je ulica u centru Bošnjaca bila osvetljena, ali da je iznenda njen „reno“ prešao preko nečega, pa se zaustavila 6 do 7 metara dalje. Kada se vratila videla je bez svesti i u krvi Milenkovića kako leži u besvesnom stanju, s glavom na trotorau i telom na kolovozu.

Tvrdila je da je na njenom autu oštećen predno vetrobransko staklo sa desne strane i prednji desni far, ali od udarca tela koje je već ležalo nepokretno.

Krenuo je da kupi picu, zakoračio na kolovoz i izgubio život

U obrazloženju presude nigde se ne navodi da je uviđaj izvršilo i Tužilaštvo, već samo policija, a otac nastradalog mladog čoveka, koji je krenuo da preko puta kupi picu za sebe i društvo, kaže da je, navodno, na uviđaju bio samo jedan policajac.

A jedan od angažovanih veštaka piše sledeće: Na osnovu uporedne analize oštećenja na vozilu „reno“ i povreda pešaka, nalazim da je došlo do sudara prednjim desnim delom vozila „reno“ u predelu desnog fara i desnom bočnom stranom pešaka (zelena boja, tragovi na odeći pokojnika, p.n.).

foto: Jugmedia

Takođe, veštak navodi da prema Zakonu o uviđaju vozilo „reno“ je upućeno na kontrolni tehnički pregled vozila, „ali u spisima predmeta ne postoji zapisnik o kontolnom tehničkom pregledu vozila“.

Sud je oca nastradalog mladića, koji nije bio oženjen, uputio na građansku parnicu, a Tužilaštvo u Lebanu se žalilo na ovu presudu.

Otac Dragi Milenković, koji bije bitku za istinu, kaže za JuGmediu da on tužbama i odštetama ne može da vrati sina, ali da želi da se sazna istina.

„Posle ove presude ispada da su mog sina usmrtili svemirci“, kaže.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, M.Ivanović)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Nesrećni otac traži istinu, kako je njegov Aleksandar poginuo na pešačkom prelazu SUD OSLOBODIO OSUMNJIČENU

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!