fbpx
25.9 C
Belgrade
Wednesday, June 23, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Nemamo zakon o video nadzoru! NIKO u tržnim centrima ne može da...

Nemamo zakon o video nadzoru! NIKO u tržnim centrima ne može da vam garantuje da vas ne snimaju u kabini

Vest da je žena pevača Ljube Perućice Katarina Kolozeus doživela neprijatnost kada je shvatila da je snimaju kamere u kabini jedne prodavnice u tržnom centru, otvorila je pitanje prava na privatnost i zloupotrebe privatnosti u javnim objektima i na javnim mestima.

foto: Kurir televizija

Ko sme da nas snima u javnim objektima u intimnim momentima prilikom probanja garderobe, i da li je i pod kojim uslovima dozvoljeno snimanje ljudi u kabinama, rekao nam je Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA.

– Ovo nije prvi slučaj, i to u suštini to nije dozvoljeno, ali ne postoji zakon koji to reguliše. Ovde se jasno događa da se zadire u privatnost i to je krivično delo. Niko ne može da nam garantuje da nego ne pregledava te snimke, imali smo sličnu situaciju gde su slike od devojke koja se presvlačila u kabini završile na sajtu za odrasle. Ono što izostaje ovde jeste da nisu imali nalepnicu za video nadzor i natpis koja firma je postavila tu kameru. Te firme imaju određen period koliko čuvaju snimke, i ovo treba da se proveri. Lično smatram da kamere ne treba da budu postavljene u kabinama i toaletima – rekao je Stevan. 

foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:16
ŽENA LJUBE PERUĆICE PRESTRAVILA SE KAD JE VIDELA KAMERU U KABINI: Katarinu snimili GOLU, pevač sve prijavio policiji! (VIDEO)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Nemamo zakon o video nadzoru! NIKO u tržnim centrima ne može da vam garantuje da vas ne snimaju u kabini

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!