fbpx
33.5 C
Belgrade
Thursday, June 24, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti GRČKA UVELA NOVA PRAVILA NA GRANICI! Evo šta vam je sve potrebno...

GRČKA UVELA NOVA PRAVILA NA GRANICI! Evo šta vam je sve potrebno ako planirate da putujete na letovanje u ovu zemlju!

Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Danas je doneta nova, zajednička ministarska Odluka grčke Vlade koja se tiče odredbi o ulasku stranih državljana u Grčku.

Po ovoj odluci, koja će važiti do 7. juna ove godine, kompletiran je spisak uslova za ulazak stranih državljana u Grčku. Deca starija od pet godina i dalje moraju da imaju pcr test. Novina je da se propuštaju i turisti iz BIH, pa i Republike Srpske, što do sad nije bio slučaj.

Evo šta vam je potrebno prilikom ulaska u Grčku:

Na prvom mestu je svakako dokaz o imunizaciji. Ova potvrda može biti u formi potvrde vakcinacije bilo kojom vakcinom koja se daje u Srbiji pri čemu poslednja doza mora biti primljena najmanje 14 dana pre dolaska. U slučaju da niste vakcinisani, morate da imate negativni PCR test koji nije stariji od 72 sata (koji je i dalje obavezan i za decu stariju od pet godina).

Ako ste preležali koronu, treba da imate potvrdu da ste bolovali od kovida od 2 do 9 meseci pre dolaska. To potvrđujete tadašnjim pozitivnim PCR ili antigenskim testom kojim vam je virus dijagnostikovan. Pored toga, potreban vam je i popunjen PLF formular, koji možete naći na stranici travel.gov.gr

Doneta je odluka da se prekida zabrana ulaska u zemlju građanima Bosne i Hercegovine koji će moći da ulaze u Grčku pod istim uslovima kao i oni državljani koji su ranije stekli tu dozvolu, kao što su Srbija ili Severna Makedonija.

Za građane Crne Gore se i dalje ništa nije promenilo. Ukoliko imaju supružnika ili roditelja sa srpskim pasošem (ili pasošem EU ili neke od zemalja koja ima dozvolu za ulazak, mogu u konzularnom odeljenju grčke Ambasade u Podgorici zatražiti dozvolu.

Prelaz Evzoni i dalje ostaje otvoren od 7 – 23 (po grčkom vremenu), dok prelaz Promahonas ostaje otvoren celodnevno.

 Kurir.rs/Blic

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

GRČKA UVELA NOVA PRAVILA NA GRANICI! Evo šta vam je sve potrebno ako planirate da putujete na letovanje u ovu zemlju!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!