fbpx
33.5 C
Belgrade
Thursday, June 24, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Sveća izazvala požar, Ljubica (7) izgorela, ujak na rukama iznosio ostalu decu

Sveća izazvala požar, Ljubica (7) izgorela, ujak na rukama iznosio ostalu decu

Foto: Ana Paunković, Kurir

Ljubica Jovanović (7) poginula je u požaru u naselju Šašinci kod Rume, a njena majka Beba (28), sestre stare devet, pet i četiri godine teško su povređene, kad je u kupatilu pala sveća i zapalila im kuću, u kojoj inače nema struje.

Tragedija se dogodila juče u četiri sata ujutru, a nesrećnu decu iz požara je spasavao ujak Željko (17).

Drama u kući

– Moja sestra je s decom i bratom spavala u kući kad je izbio požar. Najverovatnije je krenuo iz kupatila i raširio se po kući. Beba je budila Željka i vikala da im gori kuća – priča Ljilja Jovanović, tetka devojčica, i dodaje:

SVEĆE NA MESTU GDE JE DETE STRADALOfoto: Ana Paunković

– Željko je izvukao tri sestričine koje su spavale u dnevnoj sobi, ali se Ljubica uplašila i pobegla u drugu sobu. Tu se onesvestila i on nije mogao od dima da dođe do nje. Posle je i tu prostoriju zahvatio požar.

Tetke Mirjana, Ljilja i Ljubicafoto: Ana Paunković

Kako kaže, vatrogasci su ugasili požar, a sestra i deca su prebačeni u bolnice.

– Kada je sve završeno, našli su Ljubicu, ležala je na podu. Sva je izgorela, a ja sam počela da vrištim i pala sam kad sam videla kako je pakuju u kesu i odnose – kaže Ljilja.

uništena kućafoto: Ana Paunković

Beba i dve starije devojčice nalaze se u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dok je treća u Tiršovoj.


Ujak Željko: Ščepao sam decu i bežao

Željko Jovanović (17) koji je spašavao decu kroz suze je opisao dramu u kući.

– Sestra je vrištala i zapomagala upomoć. Bio je dim svuda oko nas, požar je već zahvatio pola kuće. Sestra je razbila prozor i razvalila vrata, deca su vrištala. Bilo je jezivo… Ščepao sam decu i potrčao napolje, nisam video da Ljubica fali – rekao je uplakani Željko.

Isekli joj struju

– Devojčici je opečen stomak, a mojoj sestri ruka i lice. Ona ne zna da je Ljubica nastradala, misli da je izvučena. Sestre stalno pitaju gde je Ljubica, dozivaju je, pitaju se zašto nema njihove seke – kaze neutešna Ljilja. Ljubica i Mirjana, Bebine sestre i tetke devojčica, kažu da ona godinama živi sama s decom.

Beba Jovanović sa ćerkamafoto: Privatna Arhiva

– Muž ju je ostavio još dok je bila trudna, za decu ne pita i tvrdi da su dve devojčice njegove ćerke, a ove dve mlađe ne, iako on dolazi povremeno. Strašna tragedija nas je zadesila. Beba nije imala struju godinu dana, sedeli su uz sveću – pričaju njene sestre.


Treća tragedija baka Slavice

Ostala bez unuka i ćerke, sad i bez unuke

Na mesto tragedije došli su i rođaci devojčica iz inostranstva, ali i njihova baka Slavica. – Ovo mi je treća tragedija u životu. Prvo mi je izgorela ćerka, onda mi je petogodišnjeg unuka zgazio auto, a sada mi je poginula i Ljubica – priča uplakana baka.

Kako kažu, njih je u porodici devetoro braće i sestara.

– Željko je bio kod Bebe, spavao je tamo. Ni njemu sad nije dobro, nagutao se dima, mislimo da ćemo ga odvesti u bolnicu pošto ne može da se probudi – dodaju Ljubica i Mirjana.

baka Slavicafoto: Ana Paunković

Kuća porodice Jovanović izgorela je u potpunosti. Ruševine obilaze njihovi rođaci. – U kući je još uvek telo mačke, koja je takođe stradala u požaru. Ne znamo šta ćemo sada, voleli bismo da neko pomogne Bebi da obnovi kuću – kažu rođaci.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Ana Paunković, privatna arhiva

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Sveća izazvala požar, Ljubica (7) izgorela, ujak na rukama iznosio ostalu decu

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!