fbpx
36.1 C
Belgrade
Thursday, June 24, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Pandemija nije promenila planove EU za Zapadni Balkan

Pandemija nije promenila planove EU za Zapadni Balkan

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope na poziv šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadora Sema Fabricija.

Svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. Prisutan je i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

Svečanost je počela izvođenjem himni Srbije i EU.

– Kovid je poslednji stres izazov i EU je pokazala spremnost da reaguje. Prvi put smo uspostavili jedinstven mehanizam za distribuciju medicinske opreme i vakcina. Pandemija nas nije sprečila da postignemo novi konsenzus za buduće decenije. Nije preusmerila ni naš fokus za Zapadni Balkan. Mnogo je posla pred nama, ali čvrsto stojimo na vašem evropskom putu – rekao je Fabrici i naglasio da je EU izvezla oko 200 miliona vakcina protiv kovida.

Vučić je svima u Srbiji i EU čestitao Dan Evrope.

Zvanice su imale priliku da pogledaju 3D video projekciju na fasadi Skupštine grada beograda i interaktivnu izložbu ”Priče iz Srbije”.

(Kurir.rs)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Pandemija nije promenila planove EU za Zapadni Balkan

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!