Osmaci se kunu poštovaće mere samo da ih puste da slave! Srednjoškolke se razmilele po buticima



BEOGRAD – U neke škole su već uveliko počele da pristižu ponude ugostitelja za organizaciju proslave maturskih večeri. Mnogima su još u sećanju prošlogodišnje proslave, što je svakako doprinelo i porastu broja zaraženih. Za sada se jedino deca raduju. Ugostitelji se nadaju, a direktori i roditelji brinu.

Šljokice, muzika, trubači, veselje – osmaci su spremni da poštuju sve mere, samo da im dozvole da slave matursko veče. Barem tako kažu, objavio je RTS.

„Ja mislim da moramo da se pridržavamo mera i da nosimo maske tada. Da poštujemo to rastojanje i da se lepo provedemo i da nam to veče ostane onda uspomena za ceo život“, kaže Pavle Travica iz OŠ „Nikola Tesla“ u Rakovici.

foto: Marina Lopičić

Učenica Anđela Jašarević kaže da bi po njenom mišljenju mogli da poštuju mere koje bi tada bile propisane i da bi bili oprezni.

Prošle godine u toj školi, na zahtev roditelja, zbog loše epidemijske situacije proslave nije bilo. Direktor, međutim, planira da decu odvede na trodnevnu ekskurziju, ako ne budu mogli da slave.

„Mi smo prošle godine organizovali ekskurzije osmaka i prošle su zaista dobro, uz sve mere koje su bile na snazi, pa se nadamo da ćemo moći i ove godine“, kaže Stanislav Stevuljeić, direktor OŠ „Nikola Tesla“.

foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

„Ja bih iskreno volela da se održi matursko veče, uz poštovanje mera koje će tada biti donete i ukoliko se steknu uslovi“, ističe roditelj jednog od đaka, Snežana Japarević.

Učenik Pavle Travica kaže da bi izgubili jedan doživljaj koji kasnije ostaje za ceo život, jer u to svi čekaju, celo školovanje, taj trenutak kada će da završe i proslave.

Srednjoškolci već prave planove

I đaci u srednjim školama žele matursko veče. Iako se još ne zna hoće li ga biti, devojke već obilazi butike u potrazi za haljinama. Momci prave planove ko će im biti pratilja, a poneki čak i kojim automobilom će doći po nju.

„Naša gimnazija, a koliko znam ni ostale nisu dobile ponude za matursko veče, a ovo je neki period kada roditelji kreću da skupljaju novac i otplaćuju prve rate“, kaže Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija.

Ako epidemijska situacija bude povoljna, proslave će biti, ali uz maske i distancu. Jasno je da želju imaju. Ipak, pitanje je da li je moguće organizovati bezbednu maturu pod maskama, uprkos velikoj želji.

(Kurir.rs/RTS/Vladimir Ćatić)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare