Uz tradicionalno kucanje vaskršnjim jajima čestitao najveći hrišćanski praznik



Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je jutros zaposlene u pogonu „Kosmaj“ GSP-a, koji dežuraju u vreme praznika, čestitao im Vaskrs i najavio da će to preduzeće ove godine dobiti 100 novih autobusa.

Vesić je uz tradicionalno kucanje vaskršnjim jajima sa radnicima pogona „Kosmaj“ čestitao najveći hrišćanski praznik, ističući da je srpski narod uvek imao veru i nadu da posle golgote dolazi vaskrsenje.

Kako je rekao, bez te vere Stefan Nemanja ne bi napravio modernu državu, Sveti Sava ne bi osnovao našu crkvu i stvorio osnove obrazovanja.

– Bez tog verovanja despot Stefan Lazarević ne bi stvorio moderan Beograd“, rekao je Vesić.

Istakao je da se snaga jednog naroda ne ogleda u tome koliko je veliki, već koliko puta može da ustane i da se ponovo podigne i vaskrsne.

– Nama je Bog dao da smo u istoriji morali mnogo puta da se podižemo, a sada u 21.veku, posle svih stradanja u 20.veku, konačno naša država napreduje i podiže se i dešava se njeno novo vaskrsenje – kazao je zamenik gradonačelnik.

Vesić je rekao da to može da se vidi i na primeru GSP, ističući da su uslovi u tom preduzeću bolji iz godine u godinu.

Najavio je da će GSP ove godine dobiti 100 novih autobusa, kao i da će u narednih pet godina vozni park svake godine biti obnovljen sa po 100 novih autobusa.

– Trudimo se da podignemo plate koliko možemo i ponosan sam u kojoj meri napredujrmo. Trudimo se da pokažemo da ste važan deo grada koji bez vas ne bi funkcionisao – rekao je Vesić.

Dodao je da zaposleni u GSP i drugim gradskim preduzećima rade i tokom praznika jer, kako kaže, građani očekuju uslugu i zahvalio im na angažovanju i „velikom doprinosu da se to preduzeće podigne“.

– Znate šta se sve dešavalo poslednjih decenija sa ovim preduzećem i kakve su bile ambicije. Od kad se bavim ovim poslom GSP je za grad Beograd najvažnije preduzeće. I to može da se oseti poslednjih četiri-pet godina“, naglasio je Vesić.

Izrazio je uverenje da će Grad Beograd nastaviti da unapređuje uslove rada, povećava plate i obezbeđuje bolje autobuse za GSP.

– Da vi budete cenjeni i dobro plaćeni za posao kojk obavljate, a to je najvažnije – poručio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare