fbpx
14.4 C
Belgrade
Monday, May 17, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti TEŽAK FINANSIJSKI UADRAC! Šta sve gubi Partizan odlaskom Takuma Asana? (FOTO)

TEŽAK FINANSIJSKI UADRAC! Šta sve gubi Partizan odlaskom Takuma Asana? (FOTO)

Japanski fudbaler je zbog neisplaćenih dugovanja odlučio da napusti tim iz Humske, a na Uskršnje jutro o tome je navijače i celokupnu javnost obavestio putem društvenih mreža.

Ubrzo potom oglasio se i Partizan koji je najavio tužbu protiv Asana pred nadležnim organima FIFA zbog kršenja ugovora.

Posle svega navijači i dalje ne veruju da je tim iz Humske ostao bez najboljeg strelca, ali i fudbalera od čijeg transfera bi u budućnosti mogao dosta da zaradi. 

Asano je među crno-bele došao u julu 2019. godine i to kao bivši fudbaler Arsenala i Štutgarta. Njegova “cena” u tom trenutku je iznosila milion evra i dobio je veoma unosan trogodišnji ugovor.

foto: Starsport©

Još tada je dogovoreno da će njegova plata po sezoni iznositi po 600.000 evra, plus bonusi, ali uz dodatke u ugovoru po kome može da ga prekine ukoliko se zakasni sa isplatama najmanje tri meseca.

Kako tim iz Humske nije isplatio Japanca na vreme, on je, kako je i sam napisao na društvenim mrežama, iskoristio taj momenat iz ugovora i raskinuo saradnju.

foto: Nemanja Nikolić

Međutim, Partizan tvrdi da je Takuma Asano “svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju”, ali i najavio tužbu zbog “neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora”.

Po svemu sudeći odluku o tome ko je u pravu doneće nadležni organi FIFA, a ako se ispostavi da je japaski fudbaler u pravu crno-beli će doživeti težak finansijski udarac.

foto: Starsport©

U tom slučaju Partizan će morati da mu isplati sve zarade koje je trebalo da dobije do kraja ugovora 2022. godine, znači još 600.000 evra, uz dosadašnje neisplaćene plate i bonuse.

Takođe, crno-beli će ostati i bez planiranih miliona od prodaje, a spominjalo se da ga iz Humske ne bi pustili bez 5.000.000 evra.

(Kurir sport)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

TEŽAK FINANSIJSKI UADRAC! Šta sve gubi Partizan odlaskom Takuma Asana? (FOTO)

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!