fbpx
15 C
Belgrade
Friday, May 7, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Oni su lažovi i krivci za propast pregovora

Oni su lažovi i krivci za propast pregovora

Foto: EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas grčko-kiparske zvaničnike za neuspeh poslednje runde pregovora o budućnosti ostrva, kritikujući ih da su “lažovi”.

“Ne verujem južnom Kipru. Ne verujem da možemo postići rezultat zato što nisu iskreni. Oni su lažovi”, rekao je Erdogan novinarima, misleći na zvaničnike kiparskih Grka i deo ostrva kojim upravljaju.

Na neformalnim razgovorima koji su juče završeni u Ženevi nije bilo napretka.

Stavovi kiparskih Grka i kiparskih Turaka isuviše su udaljeni da bi počeli zvanični razgovori, rekao je generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Kiparski Grci i dalje podržavaju rešenje koje bi vodilo ponovnom ujedinjenju ostrva u obliku federalne države, dok je predsednik Turske Republike Severni Kipar predložio juče da Savet bezbednosti UN prizna dve nezavisne i jednake države na tom sredozemnom ostrvu.

Kipar je podeljen od kada je turska vojska zauzela severnu trećinu ostrva 1974. kao odgovor na državni udar sa ciljem da se ostrvo pripoji Grčkoj. Tursku Republiku Severni Kipar prznaje samo Ankara.

Kurir.rs/Beta

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Oni su lažovi i krivci za propast pregovora

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!