fbpx
17.9 C
Belgrade
Monday, May 17, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Vukoičić otkrila šta se krije iza novog dokumenta za KiM

Vukoičić otkrila šta se krije iza novog dokumenta za KiM

Politikolog Jelena Vukoičić smatra da je non-pejper o konačnom dogovoru Beograda i Prištine zapravo “probni balon” iza koga stoji EU.

– Pojavio se još jedan “nepostojeći dokument” iza koga opet ne stoji nijedna evropska država, ali čini mi se da nije baš tako i da su ovo sve neki probni baloni. Holandska političarka sigurno nije neko ko stoji iza ovog dokumenta za KiM. Iza dokumenta stoje Brisel i Berlin, naravno tu su i SAD, a nama ne treba nepostojeći dokument da nam kaže da im se žuri i da bi da hteli da problem KiM stave ad akta – smatra Vukoičić.

Prištinski list Koha ditore, podsetimo, nedavno je objavio sadržaj navodnog non-pejpera u kom je navedeno da će Beograd i Priština međusobno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet, a postojaće i autonomna oblast Sever Kosova.

foto: Kurir

Navodno će SPC imati poseban status dok će Mitrovica biti zajednička ekonomska zona.

Prema non pejperu je predviđeno i da budu primenjeni svi do sada postignuti sporazumi, a da konačni dogovor bude postignut do februara 2022. godine.

(Kurir.rs)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Vukoičić otkrila šta se krije iza novog dokumenta za KiM

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!