fbpx
35.8 C
Belgrade
Wednesday, July 28, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiNe možemo da dočekamo, ne znamo kako smo PREŽIVLJAVALI do sada!

Ne možemo da dočekamo, ne znamo kako smo PREŽIVLJAVALI do sada!

Nakon sednice Kriznog štaba održane u četvrtak na kojoj je najavljeno popuštanje mera i otvaranje ugostiteljskih objekata nakon 8. maja, odnosno dozvala rada kafićima i restoranima i u zatvorenom, a ne samo u baštama, ukoliko epidemiološka sotuacija bude povoljna, većina ugostitelja kažu da željno očekuju otvaranja, ali da sumnjaju da će im to nadomestiti gubitke od prethodne godine.

– Ja ne znam stvarno kako mi preživljavamo prethodnih godinu dana, s obzirom da su ugostiteljski objekti i hotelijarstvo najviše pogođeni. Mi za ovih godinu dana nismo dali ni jedan jedini otkaz, preživeli smo razne ratove i krize, pa preživećemo valjda i ovo. Znači to otvaranje koje najavljuju, mada je sve to i dalje polovično i nedovoljno da se nadomesti godinu dana gubitka – rekla je Milica Petković za Kurir, menadžerka jednog popularnog restorana u beogradskoj Skadarliji.

Vladimir Radović, direktor jedno od dorćolskih restorana priznaje za Kurir da oni željno očekuju otvaranje.

– Do sada su nam radile bašte, ali naravno da će biti bolje za poslovanje kada se prošire kapaciteti za rad – kazao je Vladimir Radović.

Da podseti, čla Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da će kontorla tokom praznika biti izuzetno pojačana i rigorozno kada je u pitanju poštovanje mera:

– Bašte mogu da rade, ali ne bi smele da budu prepune. Pet ljudi može da sedi za jednim stolom. Moraju se poštovati fizička distanca i nošenje maske ako je neophodno zbog blizine – apelovao je prof dr Tiodorović.

(Kurir.rs/S.M/J.P)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Ne možemo da dočekamo, ne znamo kako smo PREŽIVLJAVALI do sada!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!