fbpx
24.5 C
Belgrade
Monday, July 26, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiSlovačka kultura i tradicija predstavljaju deo identiteta Novog Sada i čine ga...

Slovačka kultura i tradicija predstavljaju deo identiteta Novog Sada i čine ga onim što jeste

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima sastao se sa delegacijom Slovačke Republike na čijem čelu su bili državni sekretar Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Ingrid Brockova i ambasador Slovačke Republike Nj. E. Fedor Rosoha.

Zvaničnici su razgovarali o dosadašnjoj plodotvornoj saradnji dve zemlje i važnosti slovačke nacionalne zajednice u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji. Gradonačelnik Vučević još jednom se zahvalio na podršci koju je Novom Sadu pružila Slovačka Republika u borbi protiv virusa Korona, naglasivši da je solidarnost veoma važna u vremenima kada je društvo suočeno sa velikim izazovom i kada je ugroženo zdravlje ljudi.

On je takođe rekao da slovačka kultura i tradicija predstavljaju deo identiteta Novog Sada i čine ga onim što jeste, a to je multinacionalna zajednica koja je svetao primer kada je reč o harmoničnom suživotu i negovanju različitosti.

Na sastanku je ocenjeno da je ideja da se u Novom Sadu formira objedinjeni Slovački kulturni centar, veoma dobra, s obzirom na to da su u njemu smeštene važne ustanove Slovaka u oblasti kulture i prosvete.

Predstavnici Slovačke Republike i Grada konstatovali su da postoji veliki potencijal za razvijanje saradnje, te da bi na ekonomskom planu trebalo da bude pojačana. Tradicionalno dobri odnosi dve zemlje, aktivna bilateralna sardanja i puna podrška koju Slovačka Republika pruža Srbiji na putu ka Evropskoj Uniji ocenjeni su kao povoljno tlo za plodotvorne zajedničke projekte na lokalnom nivou.

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Slovačka kultura i tradicija predstavljaju deo identiteta Novog Sada i čine ga onim što jeste

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!